Agresiune sexuală în Parlament. Sunt cel puţin trei cazuri „grave”

Parlamentul din Noua Zeelandă a recunoscut miercuri că au existat cel puţin trei cazuri de ''agresiuni sexuale grave'' în cadrul acestei instituţii în ultimii patru ani, conform unui raport intern, transmite agenţia EFE.

22 mai 2019, 13:34

Investigaţia, care a durat cinci luni şi a acoperit perioada octombrie 2014 – noiembrie 2018, analizează sexismul, rasismul şi conduitele agresive în rândul angajaţilor, parlamentarilor, ziariştilor şi a altor persoane care au avut acces în sediul legislativului, precum şi mecanismele care îi protejează pe agresori.

După primirea raportului, preşedintele Camerei Inferioare a parlamentului, Trevor Mallard, a descris respectivele agresiuni drept viol şi a încurajat victimele să depună plângere penală.

O femeie a înaintat anterior o plângere formală către directorul serviciului parlamentar, care a deschis o investigaţie ce mai târziu a condus la demisia unui angajat al biroului de resurse umane al parlamentului.

Imediat după publicarea raportului, premierul Jacinda Ardern a declarat că s-a întâlnit cu Mallard pentru a se asigura că Parlamentul Noii Zeelande ”este un loc sigur, mai ales pentru personalul care lucrează acolo zi de zi”.

Legislativul neo-zeelandez are 120 de parlamentari, iar personalul auxiliar numără câteva sute de angajaţi.