Agresiune sexuală în Parlament. Sunt cel puţin trei cazuri "grave"

Publicat: Miercuri, 22 Mai 2019 16:34 // Actualizat: Miercuri, 22 Mai 2019 16:53 // Sursa: romaniatv.net

Parlamentul din Noua Zeelandă a recunoscut miercuri că au existat cel puţin trei cazuri de ''agresiuni sexuale grave'' în cadrul acestei instituţii în ultimii patru ani, conform unui raport intern, transmite agenţia EFE.

Investigaţia, care a durat cinci luni şi a acoperit perioada octombrie 2014 - noiembrie 2018, analizează sexismul, rasismul şi conduitele agresive în rândul angajaţilor, parlamentarilor, ziariştilor şi a altor persoane care au avut acces în sediul legislativului, precum şi mecanismele care îi protejează pe agresori.

După primirea raportului, preşedintele Camerei Inferioare a parlamentului, Trevor Mallard, a descris respectivele agresiuni drept viol şi a încurajat victimele să depună plângere penală.

O femeie a înaintat anterior o plângere formală către directorul serviciului parlamentar, care a deschis o investigaţie ce mai târziu a condus la demisia unui angajat al biroului de resurse umane al parlamentului.

Imediat după publicarea raportului, premierul Jacinda Ardern a declarat că s-a întâlnit cu Mallard pentru a se asigura că Parlamentul Noii Zeelande ''este un loc sigur, mai ales pentru personalul care lucrează acolo zi de zi''.

Legislativul neo-zeelandez are 120 de parlamentari, iar personalul auxiliar numără câteva sute de angajaţi.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8426
RON
31 May
noapte 11 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H