Agresorii jurnaliştilor din Piaţa Cocoş, din Ploieşti, s-au ales cu dosar penal

Poliţia Prahova a deschis dosar penal pe numele a trei persoane, după ce presa a publicat imagini cu patronul unei pieţe din Ploieşti şi cu doi angajaţi ai acestuia agresând mai mulţi jurnalişti în timpul unui control al Poliţiei în urma căruia au fost găsite tone de alimente deţinute ilegal.

26 apr. 2013, 13:45
Agresorii jurnaliştilor din Piaţa Cocoş, din Ploieşti, s-au ales cu dosar penal

Inspectoratul de Poliţie Prahova s-a autosesizat, vineri, şi a deschis un dosar penal pe numele a trei persoane suspectate de ultraj contra bunelor moravuri, a declarat purtătorul de cuvânt al acestei instituţii, Daniel Radu, citat de agenţia Mediafax.

Potrivit acestuia, poliţiştii s-au autosesizat după ce în presă şi pe internet au apărut imagini cu trei persoane, reprezentanţi ai unei pieţe private din Ploieşti, care agresează mai multe echipe ale unor posturi de televiziune.

Jurnaliştii intraseră în piaţa „Cocoş” din Ploieşti, o piaţă privată, pentru a realiza materiale de presă în timpul unui control făcut la comercianţii din această piaţă de către Poliţia Economică şi Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Prahova.

La apariţia echipelor de televiziune, un bărbat care s-a recomandat drept patronul pieţii le-a solicitat jurnaliştilor să părăsească zona, iar la scurt timp a devenit violent, agresând atât cameramani, cât mai multe femei reporter de televiziune.

Vă dau în judecată pentru orice daţi pe post. Ieşiţi afară de pe proprietatea mea. (…) Noi ne-am săturat de controale în fiecare zi. Ziceţi-mi şi mie cine v-a trimis? (…) Vedeţi că orice daţi de mine vă dau în judecată. Aţi fost şi în altă parte? Unde aţi mai fost în Ploieştiul ăsta?„, le spune bărbatul jurnaliştilor.

În imaginile postate pe internet se poate vedea cum acesta, ajutat de alte două persoane, agresează fizic mai mulţi cameramani şi reporteri, îmbrâncindu-i şi lovindu-i cu palmele.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Prahova a declarat că la Poliţie nu a fost depusă nicio plângere din partea celor agresaţi, iar dosarul a fost deschis pentru că poliţiştii s-au autosesizat.

Daniel Radu a precizat că vineri, când a avut loc incidentul, poliţiştii de la Poliţia Economică şi comisarii de la Protecţia Consumatorului au făcut controale în piaţa respectivă, în urma verificărilor fiind descoperite zece tone de legume şi fructe şi 700 de kilograme de peşte pentru care fie comercianţii nu aveau documente de provenienţă, fie marfa era deţinută „în alte condiţii decât cele legale”.