Ai ales partenerul NEPOTRIVIT? Pune-ţi aceste 7 întrebari şi vei afla!

Poate ca relatia ta de cuplu nu trece prin cele mai bune momente si te intrebi din ce in ce mai des daca ti-ai ales partenerul/a potrivit/a?

03 iun. 2018, 06:50
Ai ales partenerul NEPOTRIVIT? Pune-ţi aceste 7 întrebari şi vei afla!

Insa ar trebui ca mai intai sa stii motivul pentru care te afli in relatie si cand este vorba de asta sunt doar doua motive penru care oamenii o fac:

  1. pentru a primi dragoste, securitate, validare si siguranta sau sa aiba un copil. Cineva care sa te completeze – sa umple golul interior si sa te faca sa te simti dorit si valoros;
  2. pentru a impartasi dragostea si compasiunea si a te dezvolta emotional si spiritual.

Trebuie ca tu SA FII partenerul/a perfect inainte sa stii  daca ESTI cu partenerul/a perfect/a. Asta inseamna ca mai degraba trebuie sa inveti sa te iubesti, sa-ti definesti valoarea si sa te umpli singur/a cu dragoste pentru a imparti decat sa primesti validare din exterior. Intreaba-te „Am destula dragoste sa ofer si altora sau am nevoie disperata sa primesc dragoste?”

Daca intentionezi mai degraba sa primesti dragoste decat sa oferi atunci sunt sanse ca nicio relatie sa fie potrivita pentru tine.

Mai intai trebuie sa rezolvi unele probleme interioare inainte ca oricine sa fie partenerul/a perfect/a pentru tine. Nu trebuie sa fii „perfect” in ceea ce priveste iubirea de sine insa trebuie sa inveti sa iti asumi responsabilitatea pentru propriile sentimente legate de imaginea de sine, validare si siguranta.

Daca esti in cea de-a doua categorie (doresti sa fii intr-o relatie pentru a oferi dragoste si pentru a te dezvolta) atunci gaseste raspunsuri la urmatoarele intrebari.

1. Persoana cu care esti vrea sa afle mai multe despre ea insasi si despre tine?

Este esential ca persoana care iti este alaturi sa fie deschisa, sa invete cum sa se iubeasca pe sine si pe ceilalti si nu sa fie inchisa si defensiva. Partenerii nu pot rezolva un conflict daca nu sunt deschisi sa invete. Intrebarea pe care ar trebui sa ti-o pui este: „Ce face jumatatea mea intr-un conflict?”.

Unele persoane par deschise si iubitoare pana cand apare o dispusa si apoi se supara, intra in defensiva, se impotrivesc sau care cedeaza mult prea repede. Daca se inchide in sine cat dureaza pana sa se deschida din nou? Evident, daca te agreseaza fizic ori emotional, este clar ca nu este partenerul/a potrivit pentru tine.

Fiind deschis pentru rezolvarea cu dragoste a conflictului este esentiala pentru perpetuarea unei relatii de cuplu plina cu iubire.

2. Este partenerul/a capabil/a de grija, compsiune, empatie si acceptare pentru persoana care esti?

Daca consideri ca jumatatea ta este incapabila de sentimentul de empatie atunci nu este potrivita pentru tine. Lipsa de empatie este unul din semnele narcisismului.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR.RO.