Ai bătături de la dat zăpada cu lopata? Vezi cât costă o freză de zăpadă casnică, pe curent sau benzină

Lopata aproape că a devenit o prelungire a mâinilor noastre zilele acestea, de când cu codurile gablene, portocalii, roşii de zăpadă. Cum situaţia nu se anunţă una bună, meteorologii aununţând alte coduri, respectiv alte căderi masive de zăpadă, o soluţie pentru a scăpa de lopata de zăpada ar fi cumpărarea unei freze de zăpadă.

28 ian. 2014, 12:26
Ai bătături de la dat zăpada cu lopata? Vezi cât costă o freză de zăpadă casnică, pe curent sau benzină

Frezele pentru zăpadă sunt disponibile în marile magazine specializate în articole de casă şi grădină. Cel mai mic preţ pentru o freză care te ajută să deszăpezeşti fără prea mare efort fizic este de 299 de lei. Această freză este dispobibilă în magazinele OBI, funcţionează pe curent, iar comerciantul promite în catalogul propriu că zăpada poate fi aruncată la 1-4 metri distanţă.

Cei cu posibilităţi mai mari financiare pot opta pentru o freză de la Dedeman. Preţurile pentru frezele de uz casnic variază între 1700 de lei şi 3200 de lei.

 Freza cu preţ mai mic, cea de 1700 de lei, RURIS EXPERT 540, funcţionează cu benzină, beneficiază de un motor în patru timpi cu o putere de 4 KW şi are patru viteze înainte şi una înapoi. Zăpada poate fi aruncată la 11 metri cu această freză, în timp ce propietarul împinge de ea.

Varianta de top de la Dedeman, Stiga thrower, costă 3300 de lei, iar zăpada va fi aruncată de motorul în patru timpi pe benzină la 12 metri distanţă, iar pornirea se face cu demaror, pe principiul pe care circulă scuterele, motocicletele. Propietarul nu se va ma spetin să împingă de freză, aceasta va merge aproape singură.

Preţuri la lopeţi

Cei care totuşi nu au bani de o freză pot cumpăra cu încredere o lopată, care va avea acelaşi efect ca şi freza, numai că proprietarul va fi mult mai obosit.

Preţurile la lopeţile de zăpadă variază între 13 şi 160 de lei. Varianta mai scumpă, Snow Expert Fiskars alb, nu se mai numeşte lopată, se numeşte „împingător de zăpadă”.

„Acest împingător are coada fabricată din aluminiu cu înveliş din plastic. Mânerul este ergonomic iar lama de protecţie de pe lopată este fabricată din aluminiu durificat. Gama Snow se caracterizează prin durabilitate, greutate redusă, cozi din aluminiu acoperit cu plastic, mânere ergonomice, lame din aluminiu sau din plastic ranforsat cu benzi din aluminiu şi include cateva tipuri diferite de împingătoare, împingătoare sanie şi lopeţi”, informează Dedeman.