Ai centrală termică? Greşeala banală care te poate costa scump

Românii care au centrale termice riscă amenzi uriaşe dacă nu fac verificările tehnice periodice. Specialiştii recomandă ca aceste verificări să se facă anual. Aceste inspecții ajută la depistarea pieselor care s-au uzat, dar și la curățarea centralelor. Dacă nu faceți aceste procese riscați amenzi de până la 100.000 de lei.

14 mai 2020, 05:28
Ai centrală termică? Greşeala banală care te poate costa scump

Cea mai comună greșeală pe care o face, conform specialiștilor, un posesor de centrale termice, este aceea de a uita să-și reînoiască autorizația de funcționare a sistemului de încălzire central. Ca orice sistem de gen, odată la doi ani va trebui să mergeți și să reactualizați autorizația de funcționare a sistemului.

Aici intervine problema amenzilor, deoarece în cazul în care nu vă reînoiți autorizația riscați amenzi cuprinse între 30.000 lei la 100.000 lei. Următorul pas pe care sepecialiștii ISCIR îl fac este acela de a vă suspenda funcționarea sistemului de încălzire, și, de-aici o groază de alte complicații, care sunt mai ușor de evitat dacă facem ceea ce trebuie, la timpul potrivit, scrie playtech.ro.

„Efectuarea la timp a verificării tehnice periodice este esenţială pentru siguranţa şi eficienţa în exploatare, atât a centralei termice, cât şi a instalaţiei la care este conectată. Astfel, funcţionarea în parametrii optimi şi consumul de gaz nu vor fi o grijă”, explică Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România.

Citeşte şi Topul judeţelor în care s-au dat cele mai mari şi cele mai multe amenzi în timpul stării de urgenţă