Ai grijă de sănătatea ta. Cum te fereşti de răceli şi viroze în perioada cu schimbări bruşte de temperatură

Iarna nu s-a sfârşit, însă primăvara ne bate deja la uşă, iar mercurul a început să urce în termometre până la valori de 20 de grade Celsius. În această perioadă, în care schimbările de temperatură sunt foarte bruşte, este nevoie să acordăm o atenţie deosebită sănătăţii pentru a nu ne îmbolnăvi.

28 feb. 2016, 08:58
Ai grijă de sănătatea ta. Cum te fereşti de răceli şi viroze în perioada cu schimbări bruşte de temperatură

Medicul Daniela Veliscu a explicat, pentru RomaniaTV.net, de ce suntem mai predispuşi la răceli în perioada aceasta cu variaţii de temperatură. Totodată, atunci când iarna este spre final, iar afară mercurul mai urcă cu câteva grade în termometre, şi copiii pot să fie mai predispuşi la viroze şi răceli.

Citeşte şi Vine primăvara! Cum să intri rapid în formă

Suntem mai predispuşi din entuziasmul faţă de vremea bună. Favorabil ca în fiecare an este faptul că micuţii încep să alerge, să umble mai dezbrăcaţi, transpiră şi nu se schimbă. Acestea sunt puse pe seama trecerii de la frig la cald. Anul acesta a fost o epidemie mult mai zgomotoasă faţă de anii trecuţi şi cu simptome mai accentuate. Ca perioadă de timp, a fost mai scurtă, dar mai zgomotoasă„, a declarat medicul de familie Daniela Veliscu.

Pentru a trece cu brio prin această perioadă, este nevoie să acordăm o atenţie deosebită alimentaţiei şi sportului. Totodată, dacă avem această posibilitate, este indicat să ne ferim de aglomeraţii şi locurile frecventate de foarte mulţi oameni.

Citeşte şi ASTENIA de PRIMĂVARĂ. Care sunt simptomele şi cum putem să le facem faţă

Regimul alimentar diversificat, sănătos, mesele regulate şi exerciţiile fizice ne pot proteja. Şi izolarea în măsura în care e posibil ne poate ajuta„, a spus medicul.

Dacă am răcit este necesar să ne prezentăm la medic atunci când febra persistă mai mult de două zile sau dacă tusea fără alte simptome nu ne trece nici după două săptămâni. 

Unul dintre principalele motive de prezentare la medic este febra, al doilea o tuse persistentă: febra mai mult de două zile, iar tusea mai mult de două săptămâni fără alte simptome„, a explicat medicul.

Citeşte şi Câte persoane au murit din cauza GRIPEI, în România, în ultimele luni