Ai mâinile şi picioarele reci? Iată de ce

Știai că în mod constant mâinile reci sau picioarele pot fi cauzate de un sistem digestiv suprasolicitat? Stomacul ridică temperatura provocând o răcire a extremităților.

14 oct. 2015, 08:15
Ai mâinile şi picioarele reci? Iată de ce

Iată cum reglementăm în mod natural temperatura corpului:

1. Temperatura corpului
Constatăm că există oameni care au tendința de a fi mai sensibili la frig și alții care sunt mai sensibili la căldură și atunci când sunt plasate în zonele cu climă asemănătoare ei reacționează diferit. Cheia este echilibrarea temperaturii corpului nostru, pentru că nu este bine să fie prea cald sau prea rece.

În mod normal, zonele care sunt mai predispuse la frig cu ușurință sunt extremitățile. Aceasta este mâinile și picioarele. Organele noastre interne, care tind să devină reci și cele care au cea mai mare nevoie de căldură, sunt ficatul și rinichii, în timp ce stomacul și intestinele au tendința de a reține căldura.

Când corpul trebuie să facă un efort suplimentar în unele zone să-l încălzească, de obicei crește circulația, provocând inflamarea, care, în realitate, este un efort de a se concentra mecanismul de auto-vindecare. Când se întâmplă acest lucru, vom găsi o lipsă de circulație în zonele aparent mai puțin vitale, care sunt extremitățile.

Află de ce îți simți mâinile și picioarele reci AICI.