Ai mare grijă. Facebook ştie când te îndrăgosteşti

Aşa susţine Carlos Diuk, un expert în prelucrarea datelor furnizate de Facebook, care a studiat ce se întâmplă pe reţeaua de socializare cu câteva zile înainte ca doi utilizatori să înceapă o relaţie şi în zilele care urmează.

05 nov. 2014, 11:13
Ai mare grijă. Facebook ştie când te îndrăgosteşti

Până în ziua în care cei îşi declară oficial relaţia, se observă o creştere a numărului de postări pe care le schimbă între ei, scrie descopera.ro.

Citeşte şi Secretul aflat de pe Facebook a şocat-o. Credea că are o căsnicie fericită, dar a sunat imediat la 112

„Observăm un vârf de 1,67 postări pe zi în cele 12 zile de dinaintea începerii relaţiei şi un minim de 1,53 postări pe zi la 85 de zile după începerea relaţiei. Se poate presupune că membrii cuplurilor decid să petreacă mai mult timp împreună, începe faza de «curtare» şi interacţiunile online lasă loc interacţiunilor din lumea reală”, spune Diuk.

Deşi numărul de mesaje schimbate între cei doi îndrăgostiţi descreşte pe măsură ce relaţia avansează, conţinutul mesajelor devine mai drăgăstos şi mai pozitiv, afirmă specialistul.
 
 
Folosind metode statistice pentru a analiza un set de interacţiuni anonime, a fost calculată diferenţa între proporţia de cuvinte ce exprimau emoţii pozitive (iubire, drăguţ, fericit etc.) şi proporţia de cuvinte cu încărcătură negativă (ură, doare, rău etc.)

Concluzia lui Diuk a fost următoarea: înainte de debutul oficial al unei relaţii, cei doi viitori iubiţi comunică adesea prin Facebook; mai târziu, folosesc site-ul pentru a-şi spune mai puţine lucruri, dar acestea tind să fie mai pozitive.