Ai părul gras şi nimic nu funcţionează? Încearcă tratamentele de făcut acasă

Părul gras este o problemă cu care se confruntă foarte mulţi oameni iar cauzele îngrăşării părului sunt dintre cele mai variate.

25 ian. 2016, 07:04
Ai părul gras şi nimic nu funcţionează? Încearcă tratamentele de făcut acasă

Fie ca este vorba despre glandele sebacee care produc in exces sebum pe scalp, fie ca este vorba despre factorii fizici din mediile poluate care duc la ingrasarea rapida a parului, solutiile pentru a scapa de aceasta problema oferite pe piata parca nu sunt de ajuns mai deloc.

Cu toate acestea, exista o serie de substante care pot fi preparate in casa al caror rol este de a curata firul de par de sebumul in exces si de a-l tine departe.
Aceste solutii presupun folosirea unor ingrediente care se gasesc la indemana oricui:

Ceaiul de menta

Ceaiul de menta, datorita teinei, are rolul de a stimula pielea scalpului. Teina actioneaza asupra sistemului circulator periferic si astfel glandele sebacee sunt „tinute ocupate”. Astfel este micsorata productia de sebum. Mai mult decat atat, ceaiul de menta ajuta enorm de mult si la curatarea firelor de par.

Ceaiul de menta se aplica sub forma de masaj pe toata suprafata scalpului. Se lasa sa actioneze timp de 10 minute iar apoi parul de clateste cu apa calda, fara sa fie folosite produse de curatare din comert.

Continuarea pe Lyla.ro