Ai picat BAC 2015? Job-uri de mii de euro te aşteaptă în Danemarca sau Insulele Azore

Tot mai mulţi tineri care trec de 18 ani şi nu îşi doresc să urmeze şi o formă de studii superioare pot alege să acceseze programele de recrutare din reţeaua Eures din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Constanţa.

14 iul. 2015, 11:48
Ai picat BAC 2015? Job-uri de mii de euro te aşteaptă în Danemarca sau Insulele Azore

Tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani care îşi doresc un loc de muncă în străinătate pot accesa reţeaua de joburi Eures din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Con-stanţa. Ei pot opta pentru locuri de muncă în ţări precum Danemarca, Finlanda, Slovenia, Irlanda, Portugalia sau Insulele Azore, prin intermediul programului „Your First Eures” – „Primul tău loc de muncă Eures”.

Citeşte şi 3.000 de LOCURI DE MUNCĂ pentru români, în ISRAEL

„Obiectivul principal al proiectului este de a sprijini mobilitatea tinerilor cu vârste între 18 – 35 de ani în ţările UE, de a asigura suport pentru găsirea unui loc de muncă prin consiliere, mediere şi servicii de recrutare, folosind capacitatea reţelei serviciilor publice şi a reţelei Eures. Rezultatul concret este plasarea a minim 1200 de tineri la nivel european, prin acordarea unui număr corespunzător de subvenţii de mobilitate. Astfel, locurile de muncă vacante din toate statele UE, precum şi din Norvegia şi Islanda, pe care pot aplica cetăţenii români şi europeni, sunt afişate pe portalul Eures”, a precizat Elena Pană, consilier Eures în cadrul AJOFM Constanţa.

Joburi disponibile şi în GermaniaTot prin intermediul reţelei Eures sunt disponibile şi 50 de posturi pentru lucrătorii calificaţi în domeniul hotelier – gastronomic, care doresc să desfăşoare o activitate sezonieră în Germania, pentru ocuparea cărora se va organiza selecţia la Bucureşti, în luna octombrie a acestui an.

Angajatorii germani reprezentaţi de serviciile de plasare internaţională din cadrul centralei de mediere a străinilor oferă locuri de muncă pentru următoarele poziţii: 15 posturi de bucătar şi bucătar şef, 15 posturi de ospătar, 5 posturi de barman şi 15 posturi pentru personalul din industria gastronomiei de sistem.

Pentru fiecare dintre posturile de barman, ospătar şi personal în gastronomie sunt necesare calificarea în domeniu, experienţa, calificarea profesională încheiată şi cunoştinţe bune de limba germană. Pentru celelalte posturi amintite angajatorii solicită experienţă, diplome în domeniu, dar şi cunoştinţe avansate de limba germană.

Citeşte şi Angajări la Praktiker. Te califici cu cel puţin studii medii

„Angajarea se face pe o perioadă de cel puţin 6 luni, înce-pând cu luna octombrie a acestui an, cu posibilitatea de prelungire a contractului de muncă pe o perioadă nedeterminată. Salariul oferit este între 1.500 şi 2.200 euro brut pe lună, pentru posturile de barman şi ospătar, între 1.700 – 2.400 euro pe lună pentru bucătar şi bucătar şef şi de 1.450 euro pe lună pentru personalul din domeniul gastronomiei. Cazarea poate fi asigurată de către anga-jator sau acesta poate oferi sprijin în vederea găsirii unei locuinţe”, mai spune consilierul Eures.

Persoanele interesate din judeţul Constanţa care corespund criteriilor de selecţie se pot adresa consilierului Eures din cadrul AJOFM Constanţa pentru a primi invitaţia de participare la selecţia locurilor de muncă. Aceştia au nevoie de cerere tip care se comple-tează la sediul agenţiei şi de copie după actul de identitate sau paşaport cu valabilitate de minim 6 luni.