Ai probleme cu bateria telefonului? Motivul pentru care se descarcă atât de repede

Dispozitivul tău se descarcă tot mai repede în ultima perioadă? Dacă aceste lucru se întâmplă cu toate că nu foloseşti telefonul foarte des, problema este un produs al aplicaţiilor pe care le utilizezi. Cei de la Noobz.ro îţi arată cum poţi depista aplicaţiile care îţi consumă bateria excesiv.

16 mart. 2016, 07:57
Ai probleme cu bateria telefonului? Motivul pentru care se descarcă atât de repede

Înainte de orice, în calitatea noastră de utilizatori, trebuie să înţelegem că nu toate aplicaţiile sunt create de profesionişti şi nu toate aceste aplicaţii sunt optimizate pentru consum. Multe sunt făcute cu unicul scop de promovare al produsului, fără niciun interes pentru experienţa utilizatorului şi nu este deloc important pentru aceştia dacă acesta, după ce a instalat sau a utilizat aplicaţia respectivă, mai poate sau nu folosi dispozitivul şi pentru alte activităţi.

A trebuit să facem această precizare tocmai pentru că foarte mulţi utilizatori cad în capcana de a învinui producătorul pentru “slabele performanţe în timp” ale bateriei dispozitivelor. Dacă pentru un lucru poate fi “tras de urechi” producătorul, acela ar fi aplicaţiile preinstalate, celebrele “bloatware”, care nu sunt nici folosite şi nici nu pot fi dezinstalate.

Revenind la tema articolului, pentru a afla care sunt aplicaţiile care pun o presiune foarte mare pe bateria dispozitivului tău, trebuie să urmăm câţiva paşi foarte simpli.

Vezi care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi.