Ai probleme cu CENTRALA TERMICĂ? Cât te costă să îţi cumperi una nouă. Comercianţii au şi o veste bună

Românii nu îşi fac iarna car şi vara sanie nici când vine vorba de centrala termică. Vânzările de centrale termice cresc în momentul în care afară începe să se răcească. Preţul pentru o centrală de apartament începe de la 1.900 de lei şi poate ajunge la 9.000 de lei, în funcţie de specificaţiile aparatului, precum şi de ţara de provenienţă.

19 sept. 2014, 05:39
Ai probleme cu CENTRALA TERMICĂ? Cât te costă să îţi cumperi una nouă. Comercianţii au şi o veste bună

Criza financiară a afectat şi domeniul vânzărilor de centrale termice. Din cauza scăderii pieţii construcţiilor, vânzările de centrale termice sunt mai slabe.

„Vânzările sunt mai mici în acest an, comparativ cu anul 2013, în principal din cauza scăderii pieţii constructiilor, dar şi a faptului că nu se fac debranşări de la sistemul centralizat de termoficare”, a declarat pentru RomaniaTV.net, Gabriel Gherghina, director al firmei Instarom Instalaţii România.

Citeşte şi RADET va încărca instalaţiile de alimentare cu energie termică începând de joia viitoare

Cei implicaţi în domeniul vânzărilor de centrale termice îşi pun speranţa pe faptul că vânzările se vor revigora odată cu venirea primelor zile mai răcoroase. „Ca şi la aparatele de aer condiţionat, ale căror vânzări cresc în momentul când afară se încălzeşte accentuat, şi în cazul centralelor termice vânzările cresc în perioada de toamnă-iarnă”, a spus Gabriel Gherghina.

Întrucât vânzările nu excelează, comercianţii nu au avut motive să umble la preţurile de vânzare, ceea ce poate fi o veste bună pentru cumpărători. „Preţurile la centralele termice sunt la nivelul celor de anul trecut”, a completat Gabriel Gherghina.

Citeşte şi Soluţie INEDITĂ pentru a scăpa de facturile URIAŞE la întreţinere. Panourile solare, economice şi ecologice

Preţuri la centrale termice

Preţurile la centralele termice pentru apartamente variază între 1.900 de lei şi 9.000 de lei, cu tot cu TVA, în funcţie de tipul constructiv al aparatului, convenţională sau în condensaţie, a modului de preparare a apei calde, precum şi a ţării de provenienţă.

„Centralele importate din Turcia au un preţ mai accesibil, în timp ce aparatele din ţări precum Italia sau Germania sunt mai scumpe”, a amintit Gabriel Gherghina. 

„Centralele în condensaţie consumă mai puţin la aceeaşi putere furnizată, dar sunt mai scumpe, comparativ cu centralele convenţionale, care sunt mai ieftine. De asemenea, centralele cu boiler încorporat asigură un confort mai bun pe partea de producere de apă caldă menajeră„, a explicat Gebriel Ghergina.

Cei care au case mai mari de 500 de metri pătraţi trebuie să scoată din buzunar între 18.000 şi 30.000 de lei, potrivit centrale.ro.