Ai probleme cu hormonii? Iată ce alimente să mănânci şi ce să ocoleşti

Dieta are o importanta covarsitoare in privinta modului in care functioneaza organismul, inclusiv secretia anumitor hormoni. Ceea ce mananci te poate ajuta sa mentii o greutate sanatoasa a corpului si sa incetinesti imbatranirea. Mai jos se afla o lista cu alimentele pe care sa le consumi (ori sa le elimini din dieta) care te pot ajuta sa mentii un echilibru hormonal in organism. Iata cateva alimente pe care sa le mananci si ce sa ocolesti. 

25 mai 2015, 03:15
Ai probleme cu hormonii? Iată ce alimente să mănânci şi ce să ocoleşti

Alimente pe care sa le consumi pentru un echilibru hormonal stabil

  1. Pui, peste gras si proteine din soia

Toate aceste surse de proteine fac mai mult decat sa te ajute sa ai tesuturile fara grasime. Cercetarile au descoperit ca femeile aflate la menopauza pierd in greutate atunci cand proteine vin din produsele amintite mai sus. Exista chiar dovezi potrivit carora alimentele din soia pot usura bufeurile. Pestele gras precum somonul, macroul si sardinele pot, totodata, proteja impotriva tristetii, bolilor de inima si cancerului. 

  1. Legume crucifere

Broccoli, varza, varza de Bruxelles, conopida si bok choy pot lupta impotriva excesului de estrogen si reduce riscul aparitiei cancerului la san.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.