Ai semnal prost? Aşa îmbunătăţeşti calitatea apelurilor indiferent de reţea

Cum să ai semnal mai bun la telefon și la rețeaua WiFi poate da bătăi de cap, dar dacă ții cont de câteva lucruri simple ai rezultate bune.

24 aug. 2015, 10:05
Ai semnal prost? Aşa îmbunătăţeşti calitatea apelurilor indiferent de reţea

Cum să ai semnal mai bun la telefon este o problemă pe care o poți rezolva ușor și sunt sfaturi de care să ții cont mereu când ai nevoie. În primul rând, trebuie să știi că semnalul GSM scade pe măsură ce te distanțezi tot mai mult de un turn de emisie și pe măsură ce sunt tot mai multe elemente între telefon și turn. 

Astfel, spre exemplu, dacă la suprafață la Piața Unirii n-ai nicio problemă în a avea semnal complet 4G, în subteran, la metrou, se poate să te chinui să prinzi una-două unități de 3G sau, sunt în cazuri, să n-ai deloc. Iată ce sfaturi avem pentru tine despre cum să ai semnal mai bun la telefon și la rețeaua WiFi.

Cum să ai semnal mai bun la telefon

Un truc este să stai într-un singur loc cât încerci să suni pe cineva și ai nevoie de semnal complet. Asta pentru că între turn de emisie și telefonul se face transfer de date pentru înregistrarea în rețea, schimbul se face de câteva ori pe secundă și cu cât reduci aria mai mult, cu atât calitatea semnalului este mai bună. În aceeași idee, încearcă să fii mai sus, dacă n-ai semnal suficient. Fie că urci câteva etaje cu liftul, fie că te duci în mansardă ori ieși de la metrou pentru câteva minute, câțiva metri pot face diferența. Depinde însă de la telefon la telefon.