Ai WhatsApp? Dacă da, trebuie neapărat să faci ASTA

WhatsApp este cea mai populară aplicație de chat de pe mapamond, astfel că interesul pentru ea este generat și de actualizări.

05 apr. 2019, 16:25
Ai WhatsApp? Dacă da, trebuie neapărat să faci ASTA

Aproape săptămânal apare câte un update pentru WhatsApp. Aplicația deținută de Facebook este deseori actualizată, chiar dacă unele patch-uri ajung mai greu la utilizatori, din cauza faptului că stau în beta pentru finisarea micilor detalii.

Escrocherie pe WhatsApp care afectează şi utilizatorii români. Cum te pot lăsa hackerii fără acces la cont

De această dată este vorba de un update la WhatsApp pe care ar trebui să-l găsești deja reflectat în aplicația ta de pe mobil, cu condiția să utilizezi cea mai recentă variantă a programului. Actualizarea vizează o mai bună filtrare a invitațiilor pe care le primești pentru a fi înscris în diverse grupuri, mai mult sau mai puțin relevante pentru tine.

Până acum, oricine te putea adăuga într-un grup și putea să înceapă să-ți servească mesaje utile sau spam agresive. Soluția era să fii atent să părăsești imediat grupul, la scurt timp după ce ai fost inclus în el. De acum înainte, lucrurile se schimbă, prin prisma faptului că poți defini cu precizie destul de mare cine are dreptul să te includă într-un grup virtual de conversație, scriu cei de la Playtech.

Astfel, în WhatsApp, la secțiunea Settings, după ce intri la Account (Cont), faci un tap pe Privacy pentru a vedea un nou meniu intitulat Groups. Acolo vei avea trei bife. Implicit, este bifat Everyone, astfel, oricine te poate adăuga într-un grup. A doua variantă este My Contacts sau Contactele Mele. Dacă este bifată aceea, doar persoanele pe care le ai deja în agendă au posibilitatea să te introducă într-un grup. Dacă vrei să nu mai ai nicio treabă niciodată cu ideea de grupuri pe WhatsApp, poți opta pentru Nobody (Nimeni).

Funcția ar trebui să ajungă la toți utilizatorii de WhatsApp în următoarele săptămâni.