Aici şi-a investit Andreea Esca salariul misterios. Cât te costă să te cazezi în paradisul turistic de lângă Sibiu

Un sătuc cu uliţe prăfuite de la poalele Negoiului îi ademeneşte pe turişti la Porumbacu de Sus, în apropiere de Sibiu, şi îi face să se simtă conectaţi cu natura şi tradiţiile locului. Aici şi-a petrecut copilăria Andreea Esca, ştirista emblemă a Pro Tv, care îndrăgostită de aceste locuri a dezvoltat un adevărat paradis turistic din dorinţa de a-i aduce şi pe alţii să descopere frumuseţea satului. Doi ani i-a luat vedetei să pună pe picioare un complex turistic din care oaspeţii nu se mai dau plecaţi. Click! a fost în vizită la casele, transformate în locuri de cazare pentru turişti, pe care Andreea Esca le-a recondiţionat şi utilat pentru cei care vor să vină în zonă. Porumbacu de Sus se află în Mărginimea Sibiului, la aproape 40 km de Sibiu, pe drumul ce duce spre Braşov și la poalele celui de al doilea vârf al Carpaților, Negoiu (2535 m).

11 sept. 2019, 11:01
Aici şi-a investit Andreea Esca salariul misterios. Cât te costă să te cazezi în paradisul turistic de lângă Sibiu

E sâmbătă după-amiază şi soarele stă să apună. În Porumbacu de Sus e linişte, iar uliţele sunt goale. De cum intăm în localitate vedem case tradiționale, bine întreținute, cu oameni zâmbitori. Iar, dacă ne uităm cu atenție, vedem că sunt și foarte gospodari. La o poartă a unei case de şaşi, un bărbat mătură frunzele în aşteptarea oaspeţilor şi a preotului din sat. Ne pofteşte în curte auzind că suntem în căutarea unui loc unde să înnoptăm. Amabil, ne prezintă casa, ocupată până la refuz de oaspeţi, şi ne poveşteşte mândru ce le-a pregătit la cină.

Citeşte şi Andreea Mantea a cedat la Istanbul. „Nu mai suport, nu mai pot, nu-mi convine!”

„Am făcut o ciorbă de burtă şi avem peşte prospăt de pus pe grătar. Prăjiturile cu zmeură culeasă de la noi din curte sunt un deliciu. Preotul e invitatul nostru la cină. Părintele a cununat un cuplu de rromi şi va ajunge curând. Camerele noastre sunt ocupate toate. Au venit şi copiii de la Bucureşti şi s-a umplut casa. Dar ştiu unde puteţi să vă cazaţi în noaptea asta. Casele ţigăneşti ale Andreei Esca! Acolo sigur mai găsiţi loc. Cum, nu ştiţi? Are la noi aici în sat, câteva pensiuni. Sunt case ca la Muzeul Satului! Sigur o să vă placă. De câţiva ani, recondiţionează casele cumpărate de la localnici”, ne linişteşte domnul Codin în timp ce ne plimbă prin încăperile casei şi în bucătăria de unde vine un miros ademenitor de bucate proaspăt gătite.

Continuarea articolului pe click.ro.