AID: Salutăm decizia lui Iohannis de a NU ACCEPTA cotele obligatorii privind REFUGIAŢII

Asociația pentru Implementarea Democrației salută decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu accepta cotele obligatorii privind refugiații și susține că ''atitudinea Comisiei Europene și a câtorva state din Uniunea Europeană încalcă fundamental dreptul la suveranitate și securitate al țărilor membre UE''.

10 sept. 2015, 14:34
AID: Salutăm decizia lui Iohannis de a NU ACCEPTA cotele obligatorii privind REFUGIAŢII
„Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) salută și susține decizia președintelui României, Klaus Iohannis, de a nu accepta cote obligatorii de refugiați, considerând că nu este oportun și nu este o soluție să fie stabilite astfel de cote. (…)
 
AID consideră că acceptarea unor cote obligatorii de migranți ar reprezenta un precedent periculos atât pentru securitatea României, cât și pentru locul și rolul acesteia în UE. Cu privire la această problematică, AID apreciază atitudinea coerentă și clară a tuturor decidenților României, precum și solidaritatea de care dau dovadă aceștia în fața unui risc de securitate atât de mare”, se arată într-un comunicat al AID.
 
 
Potrivit AID, România trebuie să rămână un membru important al Uniunii Europene, ”loial valorilor și proiectelor la care a aderat, însă cu respectarea opțiunii apărării securității naționale și a bunăstării cetățenilor români”.