Aimee Iacobescu cere UNITER locul regretatei Melaniei Ursu pe lista actorilor „merituoşi”

În scandalul indemnizaţiilor de merit oferite de UNITER, preşedintele Ion Caramitru i-a explicat public actriţei Aimée Iacobescu faptul că lista e completă şi a îndemnat-o să aibă răbdare până vor mai muri din beneficiari. Zilele trecute, s-a stins din viaţă Melania Ursu, lăsând un loc liber pe mult disputata listă.

14 ian. 2016, 07:54

Aimée Iacobescu (69 de ani) îi reaminteşte acum preşedintelui UNITER de promisiunea făcută: aceea de a-i acorda dreptul la indemnizaţie de merit când se va elibera un loc. „E prematură dispariţia Melaniei Ursu, o actriţă foarte bună. Ea era una dintre beneficiarele celor 153 de indemnizaţii de merit, iar acum s-a eliberat un loc care ar trebui să-mi revină”, a declarat, pentru ziarulring.ro, Aimée Iacobescu.

Pe 27 noiembrie 2015, Ion Caramitru făcea următoarele precizări cu privire la acordarea rentelor viagere pentru actori: „Indemnizaţia de merit se acordă prin decesul cuiva. Doamna Iacobescu nu poate primi indemnizaţia fiindcă locurile sunt ocupate 100%. Nu există o acordare fără număr. Pe listele de aşteptare sunt zeci de colegi de-ai noştri din toată ţara. La ora actuală, indemnizaţia e de 2.700 de lei. La veniturile noastre de artişti mai intervin şi drepturile de autor. Am înţeles că doamna Aimée Iacobescu a făcut foarte multe filme, deci ar trebui să primească ceva fonduri şi de la CREDIDAM”. 

Melania Ursu, actriţa care a făcut istorie pe scena din Cluj, a murit

Chiar dacă sunt şi alţi actori în aşteptare, Aimée Iacobescu susţine pentru ziarulring.ro că are cele mai multe şanse: „Mi se pare normal ca locul ocupat până acum de Melania Ursu să-mi revină mie. Aici nu e vorba de ordinea de depunere a dosarelor, pentru că pe listă se află deja persoane care au depus actele după mine. Dacă mai există şi alţi colegi care concurează pe acest loc rămas liber, ar trebui să se facă o evaluare obiectivă a tuturor acestor dosare. Sunt convinsă că niciunul dintre aceşti colegi nu are cum să fie înaintea mea ca merite artistice. Dacă nici acum nu voi primi indemnizaţia de merit care mi se cuvine conform legii, probabil că domnul Caramitru are ceva personal cu mine, deşi n-am avut niciodată un conflict deschis. Mai ales că dânsul a sugerat ca unică variantă de rezolvare eliberarea unui loc prin decesul unui actor beneficiar al indemnizaţiei de merit”.