Air France nu mai zboară către Ucraina. Compania a anunţat anularea tuturor curselor către şi dinspre Kiev

Având în vedere situația care tensionată din regiune, compania Air France a anunțat anularea zborurilor către capitala Ucrainei.

21 feb. 2022, 13:12
Air France nu mai zboară către Ucraina. Compania a anunţat anularea tuturor curselor către şi dinspre Kiev

Compania aeriană Air France a anunțat luni anularea zborurilor sale programate marți între Paris și Kiev în Ucraina „având în vedere situația de la fața locului și ca măsură de precauție”.

Air France va reevalua în mod regulat situația și va aminteşte că siguranța și securitatea zborurilor, a clienților săi și a echipajelor sale, este un imperativ absolut”, se arată într-un comunicat al companiei, preluat de BFMTV.

Până acum, Air France asigura două zboruri tur-retur pe săptămână între Paris și Kiev, marțea și duminica.

Citeşte şi Spațiul aerian al României, plin de avioane după ce acestea au evitat să mai traverseze Ucraina. Cum arată harta zborurilor

Situația din Donbas s- a escaladat în ultimele zile, autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk denunţând mai multe bombardamente din partea forțelor de securitate ucrainene. Conducerile celor două republici au anunțat şi evacuarea temporară a cetățenilor în regiunea Rostov, din cauza amenințării „invaziei” ucrainene. Evacuarea se referă în principal la femei, copii și vârstnici.

După cum a declarat șeful aşa-numitei Republici Doneţk, Denis Pușilin, președintele Ucrainei Vladimir Zelensky va ordona în curând armatei să lanseze o ofensivă în Donbas. Sâmbătă, liderii celor două republici au semnat decrete de mobilizare generală.

Citeşte şi Soldaţii ucraineni au pătruns în Donbas, se dau lupte grele, sunt cel puţin doi morţi. Un bărbat care pregătea un atentat la gara din Doneţk a sărit în aer