GREVĂ la Air France. Pasagerii, sfătuiţi să amâne călătoriile sau să schimbe biletele din perioada următoare

Air France România recomandă pasagerilor cu zboruri în perioada 15-22 septembrie, să îşi amâne călătoria sau să îşi schimbe biletul gratuit, pentru a evita întârzieri pe aeroport sau situaţii neplăcute. Piloţii de la Air France intenţionează să declanşeze o grevă în această perioadă.

14 sept. 2014, 14:29
GREVĂ la Air France. Pasagerii, sfătuiţi să amâne călătoriile sau să schimbe biletele din perioada următoare

Piloţii de la Air France intenţionează să declanşeze o grevă în perioada 15-22 septembrie. Air France România a recomandat pasagerilor să îşi amâne călătoria sau să îşi schimbe biletul gratuit, în această perioadă, pentru a evita întârzieri pe aeroport sau situaţii neplăcute.

Conducerea companiei aeriene Air France a declarat că numai aproximativ 48% dintre zboruri vor putea fi asigurate pentru ziua de luni, 15 septembrie, deoarece circa 60% dintre piloţi vor intra în grevă. Potrivit reprezentanţilor companiei aeriene, situaţia s-ar putea înrăutăţi în cursul zilelor de 16 şi 17 septembrie 2014, se arată într-un comunicat al MAE remis duminică RomaniaTV.net.

Pentru a răspunde situaţiei create de greva menţionată, traficul feroviar pe teritoriul Franţei va fi suplimentat, conform unui anunţ al operatorului feroviar francez SNCF, la fel şi unele dintre zborurile altor companii aeriene, operând în Franţa, printre care EasyJet.

Pentru a evita situaţiile neplăcute, cetăţenii români care au programate zboruri operate de către compania Air France între 15-22 septembrie, către sau provenind din Franţa, sunt sfătuiţi să contacteze, înaintea deplasării spre aeroport, compania aeriană pentru reconfirmarea orarului de zbor, reprogramări sau rambursarea costului biletelor şi să urmarească evoluţia situaţiei pe pagina oficială de internet a companiei: http://www.airfrance.com.

Operatorul aerian franco-olandez Air France-KLM intenţionează să investească un miliard de euro în extinderea subsidiarei sale low-cost, Transavia, prezentă mai ales în Franţa şi Olanda, transmite Reuters.

Prin extinderea operaţiunilor pe segmentul low-cost, Air France-KLM urmează exemplul rivalei sale din Germania, Lufthansa, care a sporit activitatea operatorului său cu buget redus Eurowings.

Dar eforturile Lufthansa şi Air France de a-şi reduce costurile sunt afectate de opoziţia sindicatelor puternice din cele două companii. Piloţii companiei aeriene germane Lufthansa se pregătesc să intre în grevă, miercuri, pentru a treia oară în ultimele două săptămâni, acţiunea riscând să ducă la anularea a aproximativ 160 de zboruri.

Şi piloţii de la Air France intenţionează să declanşeze o grevă în perioada 15-22 septembrie.