Air Serbia anunţă că întrerupe zborurile pe ruta Belgrad – Budapesta

Compania aeriană Air Serbia a anunţat că întrerupe zborurile pe ruta Belgrad-Budapesta, începând de la sfârşitul lunii octombrie. Motivul are legătură cu iniţiativa Budapestei de a ridica un gard la frontiera ungaro-sârbă, împotriva imigranţilor.

06 iul. 2015, 20:34
Air Serbia anunţă că întrerupe zborurile pe ruta Belgrad – Budapesta

Air Serbia anunţă că întrerupe zborurile pe ruta Belgrad – Budapesta începând din 25 octombrie, eliminând legătura directă dintre capitalele celor două ţări, a anunţat compania sârbă cu capital majoritar de stat.

Potrivit unor surse din cadrul industriei, citate luni de portalul Airportal.hu, Air Serbia ar fi luat această decizie din cauza cererii scăzute, informează Mediafax.

La baza acestei decizii se pare că stă însă iniţiativa Ungariei de a ridica gard cu sârmă ghimpată la frontiera comună dintre cele două ţări, iniţiativă ce a iritat Serbia care i-a cerut Uniunii Europene să intervină de urgenţă pentru a opri construirea unui „nou Zid al Berlinului”.

Citeşte şi Viktor Orban apără construcţia gardului la graniţa sârbo-ungară: Va proteja spaţiul Schengen

Dacă planurile lui Viktor Orban vor fi puse în aplicare, gardul de la frontiera dintre Ungaria şi Serbia împotriva imigranţilor clandestini va avea 175 de kilometri lungime şi patru metri înălţime.

Compania aeriană naţională sârbă a început să opereze zboruri între Belgrad şi Budapesta în martie 2014.