AirCar, mașina care se transformă în avion în doar trei minute! Când se va pune în vânzare VIDEO

AirCar este un vehicul revoluționar care va schimba industria de transport din întreaga lume. Autoturismul se poate transforma în avion în doar trei minute şi a primit certificarea autorităților pentru a fi utilizat în Slovacia.

25 ian. 2022, 13:37
AirCar, mașina care se transformă în avion în doar trei minute! Când se va pune în vânzare VIDEO
AirCar, mașina care se transformă în avion în doar trei minute

AirCar, mașina care se transformă în avion în doar trei minute! Certificarea de zbor a fost obţinută la șase luni după ce AirCar a finalizat primul său zbor dintre două orașe din Slovacia. AirCar a trecut toate testele de siguranță, după ce a finalizat 200 de decolări și aterizări, fiind în conformitate cu standardele europene EASA (Autoritatea pentru siguranță aeriană din Uniunea Europeană), scrie Daily Mail.

AirCar, mașina care se transformă în avion în doar trei minute! Când se va pune în vânzare

AirCar are un motor cu elice fixa de 160 de cai putere și a fost dezvoltat de către firma KlienVision din Slovacia. Recent a parcurs distanța de 75 de kilometri dintre Nitra și Bratislava în zbor, în numai 35 de minute. Funcționează cu benzină obișnuită, poate transporta două persoane, atinge în zbor viteza de 160 de kilometri pe oră și o altitudine de 2.400 de metri. Modelul de producție va fi certificat în 12 luni, apoi se va fabrica în serie și va putea fi comercializat, dar deocamdată firma producătoare nu a anunțat prețul!

S-a inventat BICICLETA care funcţionează cu o BANDĂ de ALERGAT VIDEO

„Certificarea AirCar deschide ușa producției în masă de mașini zburătoare foarte eficiente. Este oficial și confirmarea finală a capacității noastre de a schimba pentru totdeauna călătoriile pe distanțe medii”, a spus Stefan Klein, inventatorul AirCar.

Invenţie terifiantă a savanţilor. Au fost creaţi primii roboţi vii, care se pot reproduce independent

„Autoritatea de transport a monitorizat cu atenție toate etapele dezvoltării unice a AirCar, încă de la începutul său din 2017. Siguranța transportului este cea mai mare prioritate a noastră. AirCar combina inovațiile de top cu măsurile de siguranță, în conformitate cu standardele EASA. Certificarea sa a fost atât o sarcină provocatoare, dar și fascinantă”, a spus Rene Molnar, directorul Autorității de transport din Slovacia.