AJAX AMSTERDAM – REAL MADRID 1-2. Victorie chinuită pentru deţinătoarea trofeului

Formaţia Real Madrid a învins, miercuri seară, în deplasare, cu scorul de 2-1, echipa Ajax Amsterdam, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Tot miercuri, Tottenham s-a impus acasă, scor 3-0, în faţa echipei Borussia Dortmund.

13 feb. 2019, 17:42
AJAX AMSTERDAM – REAL MADRID 1-2. Victorie chinuită pentru deţinătoarea trofeului

AJAX AMSTERDAM – REAL MADRID 1-2. La Amsterdam, învingătorii au marcat prin Benzema ’60 şi Asensio ’87. Pentru Ajax a înscris Ziyech ’75.

Pentru Sergo Ramos a fost meciul cu numărul 600 la Real Madrid.

În minutul 38, Tagliafico (Ajax) a trimis mingea în poarta apărată de Courtois, dar golul a fost anulat pentru ofsaid, după consultarea VAR. 

S-a terminat 2-1, iar calificarea rămâne deschisă. Meciul retur va avea loc pe 5 martie, pe Santiago Bernabeu.

Partida de miercuri va fi prima dintre cele două formaţii după confruntarea din sezonul 2012-2013. Real Madrid a câştigat atunci cu 4-1, lăsând-o pe Ajax Amsterdam fără victorie în meciurile directe din 1995. Atunci, Marc Overmars, viitorul star de la FC Barcelona marca singurul gol al meciului.

Ajax este însă neînvinsă în acest sezon european, formaţia olandeză terminând doar la două puncte distanţă de liderul grupei E, Bayern Munchen. Contra campioanei Germaniei, Ajax a demonstrat că poate juca de la egal la egal cu marile echipe ale Europei. Nu mai puţin de 72 de goluri în 21 de meciuri jucate în acest sezon are Ajax, care a pierdut însă două din ultimele trei jocuri, distanţându-se la 6 puncte de liderul din Eredivisie, PSV Eindhoven. Pericolul pentru campioana Europei vine de la Kasper Dolberg, Klaas-Jan Huntelaar şi Hakim Ziyech, fotbalişti care au marcat de 11 ori în ultimele 12 meciuri.

  • AJAX AMSTERDAM – REAL MADRID LIVE VIDEO ONLINE STREAMINGd miercuri, ora 22:00

Real Madrid, câştigătoare ale ultimilor trei ediţii de Uefa Champions League a câştigat 9 din ultimele meciuri jucate în dublă manşă în această fază a competiţiei. Echipa lui Solari este neînvinsă în ultimele şapte meciuri jucate în toate competiţiile, chiar dacă peste gruparea blanco au trecut meciurile cu FC Barcelona şi Atletico Madrid. Los Blancos nu mai sunt favoriţi la câştigarea competiţiei în acest an, dar Real Madrid nu trebuie niciodată ignorată în competiţia sa preferată.

  • LIVE VIDEO | Ajax – Real Madrid miercuri, ora 22:00, Telekom Sport 1 

Cea mai titrată echipă din toate timpurile în istoria Ligii Campionilor a câştigat toate cele 6 vizite efectuate în Olanda în ultimii ani.

AJAX AMSTERDAM – REAL MADRID LIVE VIDEO ONLINE STREAMING Ştiri din ambele tabere

Tadic, care a sosit la Ajax de la Southampton a marcat 22 de goluri în toate competiţiile pentru Ajax. Noul său rol în teren îi oferă şanse mai multe de gol lui Huntelaar sau Dolberg, în timp ce David Neres şi Hakim Zyiech vor asigura suportul din benzile terenului.

Matthjis de Ligt va juca titular în centrul defensivei, iar Frenke de Jong, un posibil transfer al Barcelonei, va juca probabil la mijloc. Tot titular este anunţat şi fostul jucător de la Manchester United, Daley Blind.

La Real Madrid, Jesus Vallejo şi Luca Zidane sunt absenţe neimportante, în timp ce Isco are atât probleme medicale, cât şi probleme cu antrenorul Santiago Solari, care l-a neglijat aproape complet în ultima vreme. Vinicius Junior a devenit titular indiscutabil la Madrid, în timp ce Lucas Vazquez are prima şansă la titularizare în faţa lui Gareth Bale. Benzema este punct fix în atacul campioanei Europei, în timp ce Modric, Casemiro şi Kroos vor fi titulari la mijloc. Accidentat, Marcos Llorente nu a prins nici lotul.