AJAX – JUVENTUS 1-1. Ronaldo, decisiv la revenire. Calificarea se decide la Torino

Ajax Amsterdam a remizat, miercuri, pe teren propriu, scor 1-1, împotriva echipei Juventus Torino, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor.

10 apr. 2019, 10:25
AJAX – JUVENTUS 1-1. Ronaldo, decisiv la revenire. Calificarea se decide la Torino

Ajax Amsterdam a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-1), meciul disputat pe teren propriu cu Juventus Torino, în aceeaşi fază a competiţiei.

Cristiano Ronaldo a marcat în minutul 45 golul său cu numărul 125 în Liga Campionilor (Messi are 108). Neres a egalat în primul minut al reprizei secunde.

Meciul retur se va disputa marţi, 16 aprilie, de la 22:00, la Torino. Câştigătoarea acestei duble va înfrunta în semifinale învingătoarea dintre Tottenham Hotspur şi Manchester City, în tur 1-0.

 
 

Echipele de start

Ajax: Onana – Veltman, De Ligt, Blind, Tagliafico – Van de Beek, Frenkie de Jong, Schone – Ziyech, Tadic, Neres.

Juventus: Szczesny – Cancelo, Rugani, Bonucci, Alex Sandro – Bentancur, Pjanic, Matuidi – Bernardeschi, Ronaldo, Mandzukic.

Ajax a realizat una din marile surprize ale optimilor de finală din Liga Campionilor. După ce a pierdut, 1-2 la Amsterdam, noua echipă a lui Răzvan Marin s-a impus pe Santiago Bernabeu și a eliminat-o pe Real Madrid, câștigătoarea ultimelor 3 trofee.

Poliţia din Amsterdam a arestat miercuri mai mulţi suporteri italieni, aceştia având asupra lor bastoane telescopice şi alte arme de luptă, inclusiv un ciocan.

Nu rata prima manşă a duelului dintre Ajax Amsterdam şi Juventus Torino, miercuri, de la 22:00, alături de RomaniaTV.net

Echipele probabile:

  • Ajax: Onana – Tagliafico, Blind, De Ligt, Veltman – De Jong, Van de Beek, Schone – Neres, Tadic, Ziyech
  • Juventus: Szczesny – Cancelo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Khedira, Pjanic, Matuidi – Bernardeschi – Mandzukic, Ronaldo

De partea cealaltă, Juventus vine și ea după o remontada, contra celeilalte forțe a Madridului. Campioana Italiei a pierdut, 0-2 la Madrid, cu Atletico, dar a câștigat returul de la Torino cu 3-0, grație unui hat-trick al lui Cristiano Ronaldo.

Ajax – Juventus live: Cristiano Ronaldo este anunțat titular

Portughezul este anunțat titular. Va fi primul meci al golgheterului lui Juventus după aproape 3 săptămâni. Ronaldo s-a accidentat în meciul jucat pentru naționala Portugaliei împotriva Serbiei (1-1), pe 25 martie, în preliminariile pentru Euro 2020. Starul de 34 de ani al campioanei Italiei a simţit o durere la bicepsul femural drept.

Juventus nu se va putea baza însă pe fundașul Chiellini, care va fi înlocuit cu Daniele Rugani, și nici pe Emre Can, accidentat și el. Mijlocaşul german s-a lovit la gleznă în prima repriză a partidei cu AC Milan.

Lucrurile stau mai bine în tabăra lui Ajax. Lăncierii au la dispoziție toate piesele grele pentru partida transmisă în această seară, de la ora 22:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 2 şi Telekom Sport 2. Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong și Dusan Tadic sunt anunțați titulari. Pentru Ajax este primul sfert de finală în UEFA Champions League după 16 ani.

În acest moment, singura temere a celor de la Juventus este ca Ronaldo să nu sufere o recidivă. Doar aşa ar putea rata portughezul meciul tur cu Ajax.

Pe lângă Cristiano Ronaldo, Emre Can şi Douglas Costa vin şi ei după accidentări şi sunt incerţi, în timp ce Andrea Barzali şi Martin Caceres au de asemenea probleme medicale şi nu vor juca în meciul de pe Amsterdam Arena. Dincolo, Ajax are un jucător suspendat, Noussair Mazraoui.

Altfel, nu mai puţin de cinci jucători ai „lăncierilor” riscă să rateze partida retur, de la Torino, în cazul în care sunt avertizaţi în meciul tur. Este vorba despre Daley Blind, Matthijs De Ligt, Nicolas Tagliafico, Donny Van de Beek şi Hachim Ziyech, în timp ce Juventus are doi jucători în pericol de suspendare: Federico Bernardeschi şi Blaise Matuidi.

Ajax – Juventus, meci de urmărit alături de RomaniaTV.net

„Trebuie să ne facem jocul împotriva lui Juventus, dar cel mai important este rezultatul. Juventus este o echipă experimentată și va fi un obstacol foarte mare, la fel cum au fost și Bayern sau Real Madrid. Avem însă o atitudine pozitivă” a declarat Erik ten Hag antrenorul lui Ajax.

„Ajax este o echipă puternică. A eliminat-o pe Real Madrid și a jucat de la egal la egal cu Bayern Munchen. Trebuie să fim atenți. Mă aștept la un meci deschis, care foarte probabil nu se va termina 0-0. Trebuie să luăm o opțiune serioasă pentru calificare, însă nu va fi deloc ușor” a declarat Maxximiliano Allegri, tehnicianul lui Juventus.


Ajax – Juventus, ora 22:00, Digi Sport 2. Suporterii lui Ajax le-au dat o mână de ajutor fotbaliștilor pregătiți de Erik ten Hag înaintea duelului cu Juventus din manșa tur a sferturilor Ligii Campionilor. Ultrașii lui Ajax au aprins artificii în fața hotelului unde e cazată delegația torineză, ca să le strice somnul fotbaliștilor lui Juventus.

Reveniți în sferturile UEFA Champions League după o pauză de 16 ani, olandezii de la Ajax își pun mari speranțe în duelul cu Juventus și speră să repete performanța din optimi, atunci când au dat peste cap calculele hârtiei și au eliminat-o pe Real Madrid.

Conștienți de importanța partidei, ultrașii lui Ajax au decis să dea o mână de ajutor. Au mers în miez de noapte în fața hotelului Van der Valk, unde e cazată delegația lui Juventus, și au aprins artificii pentru a perturba somnul jucătorilor pregătiți de Max Allegri.

AJAX – JUVENTUS LIVE VIDEO ONLINE STREAMING. 
 

Videoclip încorporat

 

Ajax – Juventus | Echipele probabile:

Ajax (4-3-3): Onana – Tagliafico, Blind, De Ligt, Veltman – Van de Beek, Schone, De Jong – Neres, Tadic, Ziyech

Juventus (4-3-3): Szczesny – De Sciglio, Bonucci, Rugani, Alex Sandro – Bentancur, Pjanic, Matuidi – Bernardeschi, Mandzukic, Ronaldo