Miracolul de pe Anfield, urmat de miracolul de la Amsterdam. Tottenham s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor

Tottenham Hotspur a câştigat cu 3-2 la Amsterdam, în manşa secundă a semifinalelor Ligii Campionilor şi s-a calificat în premieră în finala competiţiei, unde o va întâlni pe FC Liverpool, pe data de 1 iunie, la Madrid.

08 mai 2019, 15:31
Miracolul de pe Anfield, urmat de miracolul de la Amsterdam. Tottenham s-a calificat dramatic în finala Ligii Campionilor

AJAX-TOTTENHAM 2-3 (de Ligt – min. 5, Zyiech – min. 35 /  Lucas Moura – min. 55, 59 şi 90+6). Jocul fizic al echipelor din premier League este coşmarul grupărilor de pe Continent. După FC Barcelona, Ajax Amsterdam a căzut victimă ritmului impus de echipele de peste Canalul Mânecii.

Meciul de pe Johann Cruyff Arena a fost incredibil, de păstrat la loc de cinste în istoria fotbalului. A fost 2-0 la pauză pentru Ajax, care conducea cu 3-0 la general, dar în repriza secundă Tottenham a marcat de trei ori, ultimul gol în minutul al şaselea al prelungirilor, şi s-a calificat în marea finală. La 2-2 Zyiech a avut bară pentru Ajax, iar aproape de minutul 90 şi Vertonghen a trimis în bară, pentru Tottenham.

Lucas Moura a fost eroul lui Tottenham la Amsterdam, brazilianul adus de la PSG, echipa de miliarde care nu s-a apropiat nici măcar de semifinalele Champions League, cu atât mai puţin de finală.

Lupta pentru trofeu se va da pe 1 iunie, la Madrid.