Ajun de An Nou sângeros. Un autobuz a fost prins într-o ambuscadă, 28 de persoane au fost ucise

Un număr de 28 de oameni au fost ucişi într-un atac împotriva unui autobuz care circula pe autostradă în regiunea Deir al-Zor din Siria, în apropiere de graniţa cu Irakul.

31 dec. 2020, 08:20
Ajun de An Nou sângeros. Un autobuz a fost prins într-o ambuscadă, 28 de persoane au fost ucise

Locuitorii din zonă afirmă că incidentul a fost o ambuscadă împotriva unui vehicul armat. Nu există alte informaţii despre incidentul din regiunea controlată de armata siriană şi de miliţii susţinute de Iran, aflată în apropiere de oraşul Palmira. cel puţin 28 de persoane au fost ucise în acest atentat petrecut în Ajun de An Nou.

Citeşte şi Teroristul de la Viena avea rădăcini albaneze. Serviciile secrete îl ştiau drept un islamist radical, care voia să plece în Siria

Un dezertor, citat de canalul Al Arabyia a afirmat că vehiculul atacat transporta soldaţi şi membri ai miliţiilor pro-guvernamentale care îşi terminaseră permisiile şi se întorceau la baza lor.

O altă sursă a spus ca cel puţin 30 de soldaţi au fost ucişi, majoritatea fiind membri ai Brigăzii a patra de elită din armata siriană, referindu-se la acest incident petrecut în Ajun de An Nou.

În urmă cu o săptămână, cel puţin şase oameni au murit în Siria, în urma unui atac cu rachete asupra unor depozite de armament din vestul ţării. Potrivit Observatorului sirian pentru Drepturile Omului, depozitele ar aparţine unor grupări proiraniene.

Siria a atribuit atacul Israelului.

Armata israeliană a desfăşurat frecvent misiuni ofensive pe teritoriul Siriei, ţintind trupe iraniene sau transporturi de armament destinate organizaţiei islamiste şiite Hezbollah. Iranul a trimis trupe în Siria pentru a susţinerea regimului condus de Bashar Al-Assad în conflictul cu grupurile insurgente şi teroriste. Pe teritoriul sirian operează şi membri ai mişcării Hezbollah.