AJUTOARE CĂLDURĂ 2018-2019: Ce români primesc mai mulţi bani de la stat pentru această iarnă. LISTĂ DOCUMENTE

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie termică, gaze naturale, energie electrică şi combustibili solizi sau petrolieri se acordă pe bază de cerere însoţită de actele doveditoare privind componenţa familiei şi veniturile acesteia, anunță Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC). Aceste ajutoare pot fi solicitate pentru perioada noiembrie 2018- martie 2019.

09 oct. 2018, 07:13
AJUTOARE CĂLDURĂ 2018-2019: Ce români primesc mai mulţi bani de la stat pentru această iarnă. LISTĂ DOCUMENTE

AJUTOARE INCALZIRE 2018-2019. Potrivit Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cetăţenilor le sunt puse la dispoziție cererile/declaraţiile pe propria răspundere în vederea acordării ajutorului pentru încalzirea locuinţei pentru sezonul rece 2018-2019, începând de miercuri, 10 octombrie 2018.

Formularul tip ”Cerere-Declarație pe propria răspundere”(Model) privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței se depune, începând cu data de 15 octombrie 2018.

AJUTOARE DE ÎNCĂLZIRE 2018-2019. Începe distribuirea formularelor pentru SUBVENŢIA la încălzire

Formularul tip ”Cerere-Declarație pe propria răspundere” privind acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței cu energie termică, gaze naturale, energie electrică și combustibili solizi sau petrolieri se depun împreună cu actele (Listă acte) doveditoare privind componența familiei și veniturile realizate de către persoana singură/familia și declarația (Model Declarație) potrivit căreia beneficiarul se obligă ca în perioada 01.04.2018 – 31.05.2019, după încheierea sezonului rece, să depună actele necesare în vederea verificării datelor înscrise în cererea/declarație pe propria răspundere și să facă dovada că a îndeplinit condițiile legale, pe întreaga perioada în care titularul și membrii familiei a/au beneficiat de ajutor pentru încălzirea locuinței conform O.U.G 70/2011, cu modificările și completările ulterioare.

La completarea cererii, titularul are obligaţia de a menţiona corect  componenţa familiei, veniturile membrilor acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute.

Pentru acordarea ajutorului cu energie termică, limita venitului mediu net lunar pe membru de familie este de 786 lei în cazul familiilor şi 1.082 lei în cazul persoanei singure.

Limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei

Pentru acordarea ajutorului cu gaze naturale, energie electrică, precum şi cel cu combustibili solizi sau petrolieri, limita venitului net pe membru de familie este de 615 lei atât în cazul familiilor cât şi în cazul persoanei singure.

Ajutoarele pentru încălzirea locuinţei cu energie electrică se acordă doar în situația în care acesta este principalul sistem de încălzire utilizat.