Ajutoare de urgenţă pentru trei familii aflate în situaţii deosebite în urma unor accidente grave

Guvernul a aprobat miercuri, printr-o hotărâre, acordarea unor ajutoare de urgenţă în sumă totală de 40.000 lei pentru sprijinirea a 3 familii aflate în situaţii deosebite ca urmare a unor accidente care au condus la decesul sau rănirea membrilor de familie, informează Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale printr-un comunicat de presă. 

29 aug. 2018, 14:31
Ajutoare de urgenţă pentru trei familii aflate în situaţii deosebite în urma unor accidente grave

Astfel, o sumă de 30.000 lei va fi acordată pentru victimele unui accident de muncă produs în subteranul minei Lupeni, judeţul Hunedoara, respectiv 20.000 lei pentru familia unui miner care a decedat şi 10.000 lei pentru familia unui miner rănit în acelaşi accident.

De asemenea, o sumă de 10.000 lei va fi destinată unei persoane din comuna Topolog, judeţul Tulcea, ai cărei părinţi, precum şi copiii minori, s-au înecat în pârâul din apropierea localităţii.

„Ajutoarele de urgenţă se suportă din bugetul alocat Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale şi au la bază anchetele sociale ale agenţiilor pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţele Hunedoara şi Tulcea”, se menţionează în comunicat.