AJUTOARE FINANCIARE pentru tineri căsătoriţi. Care sunt condiţiile pentru a primi ajutoarele

După ce Coaliția pentru Familie a propus public un pachet de 50 de măsuri de sprijinire a familiilor din România, Partidul Forța Națională a anunțat astăzi că susține această inițiativă și că o va include în programul său de guvernare.

09 aug. 2016, 09:00
AJUTOARE FINANCIARE pentru tineri căsătoriţi. Care sunt condiţiile pentru a primi ajutoarele

Programul de sprijinire a familiei adoptat astăzi de Forța Națională cuprinde înființarea unor instituții speciale pentru sprijinirea familiei, ca de exemplu Secretariatul de Stat pentru Familii în cadrul Ministerului Muncii, „care va colabora cu instituții specializate de stat, cultele religioase, asociațiile de familii, alte organizații non-profit, mass-media, pentru a sprijini și ocroti familia”, scrie libertatea.ro. De asemenea, se propune crearea unui Institut de studii pentru Familie / Institut pentru Familii și a unei Comisii permanente pentru Problemele Familiei, în Parlamentul României.

Citeşte şi Doi tineri proaspăt căsătoriţi au rămas fără darul de la nuntă, după ce hoţii le-au spart casa

Printre măsuri se numără:

-majorarea pedepselor penale pentru agresiunea asupra femeii însărcinate
-recunoaşterea copilului nenăscut ca victimă distinctă în cazurile de violenţă domestic
-anularea subvențiilor publice pentru avort și mijloace contraceptive
-direcționarea fondurilor astfel eliberate către servicii de sănătate maternă.

Un program Prima Chirie pentru familiile tinere, construirea de locuințe pentru tineri, sume suplimentare începând de la al doilea copil, reducerea TVA pentru produsele destinate copiilor sunt alte exemple de măsuri directe propuse în acest sens.

Citeşte şi Bărbaţii care se căsătoresc devreme o duc mai bine decât femeile

„Este o măsură prin care dorim să-i ajutăm pe tineri să aibă o viață decentă. Cum majoritatea nu au bani să își cumpere o locuință după căsătorie, sunt nevoiți să stea cu părinții. Ori în acest fel nu se dezvoltă normal o tânără familie. Tinerele familii sunt reticente în a face copii întrucât, majoritatea spun că nu o casă a lor, deci nu au unde își crește pruncii. Tocmai de aceea statul trebuie să-i ajute să își poată cumpăra o locuință. Dacă, pentru o perioadă de 5 ani să zicem, ar fi scutiți de plata chiriei sau ar plăti o sumă modică, atunci vor avea timp să strângă bani și vor putea da avansul la o bancă pentru a lua un credit imobiliar. Propunem de exemplu construirea din fondurile administrațiilor locale a unor locuințe pentru a le închiria tinerelor familii pe o perioadă de maxim 10 ani cu posibilitatea cumpărării acestora de către chiriași, ceea ce ar evita îndatorarea la bancă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Forței Naționale, Clement Sava.