Ajutor de la statul român pentru familia bărbatului care a murit în incendiul de la Braşov

Guvernul a decis, miercuri, să acorde un ajutor de urgență în valoare de 5.000 de lei familiei persoanei care și-a pierdut viața în urma exploziei produsă la începutul lunii noiembrie la o fabrică de pâine din Brașov.

11 nov. 2015, 11:01
Ajutor de la statul român pentru familia bărbatului care a murit în incendiul de la Braşov

O explozie urmată de un incendiu s-a produs, pe 5 noiembrie 2015, la fabrica de pâine Vel Pitar, situată în apropierea Stadionului Tineretului din Braşov, cu câteva minute înainte de finalul meciului FC Braşov – CSM Râmnicu Vâlcea din Liga a II-a de fotbal. Flăcările uriaşe au fost surprinse în direct de camerele video de la Stadionul Tineretului din Braşov.

O persoană a murit şi alte cinci au fost rănite în timpul deflagraţiei. Starea celor cinci pacienţi răniţi este staţionară, însă evoluţia lor poate fi imprevizibilă.”Cei doi pacienţi internaţi la ATI sunt stabilizaţi, dar în continuare în stare gravă, sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic. Vom vedea, pentru că evoluţia este imprevizibilă. Ceilalţi trei au fost în sala de operaţie, le-au fost îngrijite leziunile şi nu sunt mari probleme. Sunt spre bine, dar au nevoie în continuare de tratament, de autogrefare, când apar muguri de ţesut viu„, a spus managerul Spitalului Judeţean, doctorul Daniela Neculoiu.

De asemenea, managerul Spitalului Judeţean a precizat că a discutat cu Ministerul Sănătăţii şi cu aparţinătorii celor doi pacienţiaflaţi în stare gravă, o femeie de 51 de ani şi un bărbat de 46 de ani, pentru un eventual transfer la clinici din străinătate.

În urma exploziei de la Vel Pitar, şase persoane au fost rănite şi transportate la spital, dintre care una, un bărbat de 31 de ani, a murit pe masa de operaţie la Spitalul Judeţean Braşov. Bărbatul era cel care a rămas prins sub dărâmături şi care a suferit traumatisme craniene foarte grave.