Ajutor de peste 35 de milioane de lei de la stat pentru românii cu probleme financiare. În ce condiţii se acordă banii

In timp ce, la noi in tara, abia supravietuiesti de la o luna la alta, strainatatea se dovedeste a fi mai mult decat un miraj.

08 feb. 2019, 07:57
Ajutor de peste 35 de milioane de lei de la stat pentru românii cu probleme financiare. În ce condiţii se acordă banii

Romanii care locuiesc in Italia ar putea primi de la stat pana la 780 de euro pe luna, in cazul in care intampina probleme financiare. In astfel de conditii, se mai intorc in tara noastra doar cei iesiti la pensie, care reusesc sa traiasca o batranete decenta datorita banilor stransi in afara.

Vasile Jarca a plecat in Italia in 1998. A plecat, initial, disperat, dupa ce afacerea pe care o avea in Piatra neamt a dat faliment. 

Primul loc de munca a fost pe un santier, unde a lucrat la negru timp de trei ani. Dupa ce a intrat in legalitate, nemteanul si-a adus intreaga familie in Italia. Sotia lui s-a angajat la curatenie, in casa unei farmaciste iar usor usor sotii au crescut financiar.

Sotii au muncit peste hotare timp de 17 ani, insa in 2016 s-au intors in Romania, sa-si traiasca linistiti batranetea.

Si-au cumparat o casa in comuna Borlesti si si-au amenajat o microferma cu sute de animale. Intre acestea, si multi iepuri. Cei doi soti isi produc acum mancare singuri: carne afumata, cas si lapte proaspat de la animale.

Pentru anii munciti in Romania, Vasile ia o pensie de 750 de lei, iar cand va implini 67 de ani, va lua si de la italieni poate peste o mie de euro lunar.

In schimb, copiii celor doi soti au ramas in Italia. Au si de ce: statul ii ajuta sa aiba un trai decent. Peste un milion de romani lucreaza in Italia.

Dintre acestia, cei care au permis de sedere de peste zece ani si intampina probleme financiare, vor putea primi de la Guvernul italian pana la 780 de euro lunar.

CONDITII
– CETATEAN ITALIAN / PERMIS DE SEDERE DE MINIMUM 10 ANI
– VENITURI SUB 775 EURO/LUNA
– PROPRIETATI SUB 30.000 EURO

Exista si o serie de conditii pentru primirea acestei alocatii: solicitantul trebuie sa aiba un venit sub 775 de euro pe luna, iar pentru a fi eligibil, nu trebuie sa aiba pe numele sau bunuri imobiliare de peste 30.000 de euro.

Decizia autoritatilor va intra in vigoare in aprilie si are ca scop combaterea saraciei.