Ajutor pentru iarnă! Se oferă 13,5 miliarde de euro familiilor cu venituri mici pentru a se încălzi

Potrivit estimărilor Asociației Naționale a Directorilor de Asistență Energetică (NEADA) din luna octombrie, familiile americane au deja dificultăți în a-și plăti facturile la electricitate și gaz

06 nov. 2022, 22:13
Ajutor pentru iarnă! Se oferă 13,5 miliarde de euro familiilor cu venituri mici pentru a se încălzi

Ajutor pentru iarnă! Oficialii de vârf ai Statelor Unite au anunțat, în cursul zilei de miercuri, că au decis să ofere 13,5 miliarde de dolari americanilor cu venituri mici, pentru ca aceștia să poată să își reducă facturile la încălzire în această iarnă.

Astfel, potrivit autorităților de la Casa Albă, fondurile îi vor ajuta pe americanii din 1.6 milioane de gospodării să facă față creșterilor succesive ale costurilor de încălzire, să-și acopere facturile neplătite din trecut sau să-și repare eletrocasnicele care vor contribui la reducerea costurilor cu energia, a precizat Casa Albă.

Ministrul Marius Budăi a anunțat cât de mult vor crește pensiile românilor, în 2023. Cei mai săraci seniori vor primi ajutor pentru achitarea facturilor, pe timpul iernii. Bugetul e aproape gata | EXCLUSIV
Americanii întâmpină dificultăți
Potrivit estimărilor Asociației Naționale a Directorilor de Asistență Energetică (NEADA) din luna octombrie, familiile americane au deja dificultăți în a-și plăti facturile la electricitate și gaz. Astfel, aproximativ una din șase gospodării americane are restanțe.

Reprezentanții NEADA au transmis că familiile americane aveau restanțe de aproximativ 16,1 miliarde de dolari la plata facturilor la utilități, scriu cei de la Antena 3.

„Creșterea costurilor energiei casnice în această iarnă va pune milioane de familii cu venituri mici în pericol de a rămâne în urmă cu plata facturilor de energie și de a nu avea de ales decât să ia decizii dificile între plata alimentelor, a medicamentelor și a chiriei”, a susținut directorul executiv al NEADA, Mark Wolfe.

Potrivit statisticilor, aproximativ 90% dintr-un total de 130 de milioane de gospodării din SUA folosesc gaze naturale sau electricitate pentru a se încâlzi, în timp ce 10% apelează la motorină, propan sau lemne.

Cât vor plăti pe facturi
Administrația americană pentru Informații în domeniul Energiei (EIA) a prognozat că locuitorii se pot aștepta să plătească chiar și cu 28% mai mult față de anul trecut pentru a-și încălzi locuințele în această iarnă. Acest fenomen este cauzat de creșterea costurilor cu combustibilii, dar și a vremii mai reci,

De asemenea, potrivit acelorlași statistici, o gospodărie cu venituri medii va cheltui în acest sezon rece aproximativ 931 de dolari pentru încălzirea cu gaz și aproximativ 1.359 de dolari pentru încălzirea cu energie electrică. Aceste prețuri evidențiază o creștere de 28% pentru gaz și o creștere de 10% pentru electricitate față de anul trecut.

Tichete de masă 2022, veste bună pentru aceşti bugetari. Valoarea creşte la 30 de lei înainte de Crăciun
Cei de la EIA spun că familiile care folosesc păcură vor cheltui aproximativ 2.354 de dolari pentru căldură în această iarnă, în timp ce utilizatorii de propan vor plăti până la 1.668 de dolari. Însă, chiar dacă costurile au înregistrat creșteri, cea mai ieftină sursă de căldură din SUA rămâne gazul.

Din totalul ajutorului de 13,5 miliarde de dolari, 4,5 miliarde provin din partea Departamentului american al Sănătății și Serviciilor Umane, în cadrul de dolari în cadrul Programului de asistență energetică pentru locuințele cu venituri mici.

Restul sumei va fi acoperită de Departamentul american al Energiei, care va aloca 9 miliarde de dolari din fonduri din Legea privind reducerea inflației.