Alerta cu bombă de la Bruxelles a fost falsă UPDATE

Publicat: Marţi, 19 Martie 2019 13:59 // Actualizat: Marţi, 19 Martie 2019 16:49 // Sursa: romaniatv.net

Cel puţin 40 de persoane au fost evacuate preventiv dintr-o clădire din apropierea sediului Uniunii Europene de la Bruxelles în urma unei ameninţări cu bombă care a fost trimisă unei companii de consultanţă, relatează Associated Press. Ameninţarea cu bombă de la Bruxelles a fost o alarmă falsă, a anunţat Poliţia ulterior.

UPDATE Ameninţarea cu bombă de la Bruxelles a fost o alarmă falsă, a anunţat Poliţia, scrie Euronews.

Comisia Europeană a informat că ameninţarea a fost făcută către o companie care avea legături cu UE şi că „a fost luată în serios".

Zeci de angajaţi ai Uniunii Europene au fost evacuaţi din birourile lor din Bruxelles. Poliţia a izolat o mare parte din Cartierul European al oraşului iar pompierii şi paramedicii se află la faţa locului pentru a răspunde în cazul unei explozii.

Walter Derieuw, purtător de cuvânt al pompierilor din Bruxelles, a declarat: „O firmă a primit un telefon de la o persoană care a afirmat că va exploda o bombă. Am fost chemaţi de poliţie pentru a-i ajuta".

________

Purtătorul de cuvânt al poliţiei, Ilse Van de Keere, a anunţat prin telefon că o "ameninţare cu bombă  a fost făcută marţi dimineaţă la un birou de consultanţă" care lucrează în cadrul Comisiei Europene.

O parte din stradă a fost închisă, iar mai mulţi poliţişti şi câini antrenaţi special să depisteze eventuali explozibili au fost trimişi în locul unde s-a produs alerta.

Operaţiunea se află în curs de desfăşurare.

"Alertă cu bombă în Rue Breydel", indică un mesaj adresat personalului EC, potrivit Brusseles Times.

Pompierii şi paramedicii au intervenit în zona instituţiei europene, potrivit primelor rapoarte despre acest incident. 

Continuăm cu amănunte

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8421
RON
29 May
noapte 9 °
zi 21 °
Ultimele joburi adaugate
24 H