Al Cincilea Element. Fizicienii au găsit o nouă forţă fundamentală a Universului, necunoscută până acum

Publicat: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019 18:11 // Actualizat: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2019 18:11 // Sursa: romaniatv.net

Fizicienii maghiari au făcut o descoperire revoluționară, capabilă să ajute umanitatea să dezlege misterul apariției Universului, dar și să rezolve problema materiei întunecate. Oamenii de ştiinţă spun că au descoperit acțiunea unei a cincea forțe fundamentale a Universului, necunoscută până în prezent.

Cercetătorii maghiari au făcut o descoperire care ar putea deschide o nouă pagină de studiu spațial. Aceștia susțin că au găsit dovezi ale unei forțe fundamentale încă necunoscute, iar odată confirmată, această descoperire ne-ar ajuta să înțelegem mai bine forțele care guvernează universul nostru, dar ar soluționa şi o dată pentru totdeauna problema materiei întunecate, după cu scrie ScienceAlert.

Până acum, știința cunoștea patru forțe fundamentale care guvernează Universul: forța gravitațională, forța electromagnetică, forța nucleară tare și forța nucleară slabă.

Potrivit ScienceAlert, fizicienii au descoperit noul fenomen observând descompunerea elementului beriliu-8. Astfel, în momentul dezintegrării beriliu-8 emite lumină, iar fotonii săi sunt transformați în electroni și pozitroni, care se îndepărtează unul de celălalt într-un unghi previzibil. Conform legii conservării energiei, pe măsură ce energia luminii care produce cele două particule crește, unghiul dintre ele ar trebui să scadă.
Cercetătorii au descoperit, însă, că unghiul a crescut.

Potrivit fizicienilor, această anomalie ar putea fi cauzată de o particulă necunoscută sau de o a cincea forță fundamentală a Universului, deși confirmarea acestei ipoteze necesită o examinare atentă, mai scrie ScienceAlert. Acest fenomen misterios, numit X17, ar trebui să ajute cosmologii să rezolve problema materiei întunecate, care constituie 85% din masa Universului și pe care nimeni nu o poate vedea, astfel că avem deocamdată numai cunoştinţe teoretice în materie.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
23 nov 21:46
Răspunde | Votează email 0 email
NEAGU MIRCEA
EU LOCUIESC LA BLOC , AM STICLE CU APA MINERALA IAR DEASUPRA APEI MINERALE SE VEDE LUMINA DE LA BEC DE LA TAVAN ,IAR DEASUPRA APEI MINERALE DIN STICLA DE PLASTIC , EXISTA O VIBRATIE IN PERMANENTA , APEI DE CIRCA 10 PANA LA 5 LA SUTA DINTR-UN MILIMETRU .PROBABIL , CELEBRA VORBA , E PUR SI MOVE , SO FI REFERIT , LA LUMINA DINTR-O CALDARE CU APA , CALDARE AFLATA PROBABIL LA ETAJ LA O CASA .
1
EUR
4.8068
RON
28 Feb
noapte 1 °
zi 10 °
Ultimele joburi adaugate
24 H