Al doilea focar de RABIE depistat în decurs de o săptămână în Argeş

Un al doilea focar de rabie a fost depistat în sudul judeţului Argeş în decurs de o săptămână. Autorităţile au dispus măsuri de protecţie în zona afectată.

28 mai 2013, 07:56
Al doilea focar de RABIE depistat în decurs de o săptămână în Argeş

„Este vorba de un nou caz de rabie la vulpe, care a fost depistat în comuna Mozăceni, sat Babaroaga. În acest context, am convocat Centrul Local de Combatere a Bolilor şi am stabilit planul de măsuri pentru combaterea focarului de rabie de pe Fondul Cinegetic 47 Mozăceni”, a declarat prefectul.

Inspectorii sanitar-veterinari au instituit o zonă de protecţie de 3 kilometri şi o zonă de supraveghere de 10 kilometri, iar luni au început identificarea şi vaccinarea tuturor carnasierelor domestice existente în comuna Mozăceni.

„Lucrătorii silvici vor monitoriza, în paralel, evoluţia animalelor sălbatice din zonă, pentru a descoperi din timp alte eventuale focare”, a precizat Cristian Soare, potrivit Agerpres.

Acesta este al doilea focar de rabie descoperit de reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Argeş în decurs de o săptămână, după cel din comuna Izvoru. Şi în acel caz, boala a fost depistată la o vulpe de pe un fond de vânătoare din zonă.