Al doilea suspect în cazul atentatelor din Boston a fost capturat VIDEO

Al doilea suspect în cazul atentatelor din Boston, adolescentul Jokar Ţarnaev, a fost arestat, relatează CNN. Preşedintele Barack Obama a felicitat autorităţile pentru profesionalism.

20 apr. 2013, 05:18
Al doilea suspect în cazul atentatelor din Boston a fost capturat VIDEO

Poliţia din Boston a făcut următorul anunţ: „Capturat. Căutările s-au încheiat. Teroarea a luat sfârşit; dreptatea a prevalat. Suspectul este în detenţie„.

Autorităţile au confirmat că suspectul arestat este Jokar Ţarnaev, în vârstă de 19 ani, căutat activ de peste 9.000 de agenţi ai forţelor de ordine de aproape 24 de ore, scrie Mediafax. Tânărul se ascundea sub o barcă, în curtea unei case din oraşul Watertown, aflat în apropiere de Boston. Acesta a fost capturat în urma unui schimb de focuri cu forţele de ordine, care a durat cel puţin două ore. El a fost grav rănit şi transportat la spital.

La scurt timp, după capturarea sa, preşedintele Barack Obama a felicitat autorităţile pentru profesionalism. A subliniat însă că rămân multe întrebări în acest caz.

Desigur, în această noapte, sunt încă multe întrebări fără răspuns. Printre ele: de ce aceşti tineri, care au crescut şi au învăţat aici, în comunitatea noastră, au recurs la asemenea violenţe? Cum au planificat şi cum au realizat atacurile? Au fost ajutaţi?„, a declarat Barack Obama, preşedintele Statelor Unite ale Americii.

Operaţiunea de amploare în care au fost implicaţi mii de poliţişti, echipe SWAT, agenţi federali şi genişti, a început vineri dimineaţă. Cei doi fraţi au împuşcat mortal un poliţist din campusul unei universităţi, apoi au furat o maşină şi au mers în oraşul Watertown. A urmat un schimb de focuri cu forţele de ordine, iar fratele mai mare, Tamerlan  Ţarnaev, în vârstă de 26 de ani, a murit la spital, în urma rănilor suferite.

Cei doi fraţi, de origine cecenă, musulmani, se aflau în Statele Unite din 2001. Suspectul capturat de poliţişti este un susţinător al rebelilor ceceni. Tatăl celor doi, care trăieşte în Daghestan, nu crede că fii săi sunt vinovaţi.

Cineva sigur le-a înscenat asta. Nu ştiu cine exact le-a înscenat asta, dar au făcut-o. Le-au înscenat asta şi au fost atât de laşi încât mi-au împuşcat băiatul. Aşa sunt poliţiştii„, a spus Anzor Ţarnaev, tatăl suspecţilor.

Cei doi fraţi sunt suspecţi în cazul atentatelor de la maratonul din Boston din 15 aprilie. În urma acestor violenţe, trei oameni au murit şi peste 180 au fost răniţi.

Citeşte şi Cine sunt fraţii ceceni care au terorizat SUA