Al Gore, fostul vicepreşedinte american: Preşedinţia lui Trump ar putea să se termine prematur

Fostul vicepreşedinte american Al Gore a declarat că preşedinţia lui Donald Trump ar putea să se termine prematur din "motive etice",

09 aug. 2017, 10:24
Al Gore, fostul vicepreşedinte american: Preşedinţia lui Trump ar putea să se termine prematur

Afirmaţia lui Al Gore care se afla într-o sală de cinema plină de lume, unde se desfăşura premiera europeană a ultimului său film privind problema modificărilor climatice. Afirmaţiile lui au provocat mai degrabă râsete, decât îngrijorare cu privire la acest subiect.

„Au trecut mai bine de 6 luni din experimentul cu Trump. Unele dintre experimentele de acest fel sfârşesc prematur din raţiuni etice”, a afirmat fostul vicepreşedinte american, informează Reuters. 

Gore şi-a exprimat, totuşi, convigerea că oraşele şi statele americane îşi vor onora obligaţiile potrivit Acordului de la Paris privind schimbările climatice, din 2015. Trump s-a retras din acest pact internaţional.

Citeşte şi SUA notifică ONU că se retrag din Acordul de la Paris, însă vor continua să participe la discuţiile despre schimbările climatice

Fostul vicepreşedinte al SUA continuă să fie optimist şi să creadă într-un succes al Acordului de la Paris. „Putem să învingem … Tot ceea ce netrebuie este voinţa politică”, a mai spus el, exprimându-şi speranţa că SUA vor avea până la urmă un lider angajat în acest proces de încălzire globală provocată de efectul de seră care ameninţă soarta planetei, potrivit Reuters.

Gore a mai spus că se bazează pe SUA şi Germania că vor rămâne fidele promisiunii de a depune eforturi pentru combaterea fenomenului ce ameninţă planeta. Departamentul de Stat al SUA a informat oficial, săptămâna trecută, ONU că SUA se vor retrage din Tratatul de la Paris, dar că „lasă uşa deschisă” pentru o renegociere dacă SUA se răzgândesc.

Un sondaj CNN recent a arătat că „susținerea puternică” a lui Trump în rândul republicanilor a scăzut de la 73% în februarie la 59% și că trei sferturi dintre americani sunt de părere că nu pot pune bază pe ce aud de la Casa Albă.