Al Qaida a pus la cale atacuri în masă cu cianură, la Jocurile Olimpice de la Londra

Tabloidul britanic The Sun a descoperit, printr-o anchetă proprie, că un grup de fanatici islamişti din gruparea teroristă Al Qaida puseseră la cale un atac mortal, în masă, cu ocazia JO de la Londra.

26 mart. 2012, 09:30
Al Qaida a pus la cale atacuri în masă cu cianură, la Jocurile Olimpice de la Londra

Pe un site de Internet cu legături în reţeaua Al Qaida au fost postate instrucţiuni detaliate despre cum s-ar putea provoca ucideri în masă, cu ocazia Jocurilor Olimpice din această vară, în iulie, la Londra, scrie tabloidul britanic, care a descoperit toată povestea cu ocazia eliberării anticipate a doi foşti membri ai grupării, condamnaţi pentru terorism.

Aceştia au furnizat pe Internet, în detaliu, reţetele având ca ingredient de bază cianură, ce ar fi urmat să fie deghizate în produse cosmetice, cum ar fi cremele pentru corp sau mâini, pentru a provoca uciderea în masă a consumatorilor lor. 

Astfel, una dintre reţele postate în limba arabă pe Internet era cea a unei creme de corp. Un extremist care s-a recomandat online ca fiind Abu Hija Ansari scria că otrava (cianura, n.r.) trebuie amestecată cu o cremă de corp sau de mâini, „ca să intre în piele”.

„Prin piele: 1 – Cianură, 2 – Cremă pentru corp. Amestecaţi ingredientele. Crema de corp deschide porii pielii şi grăbeşte absobţia şi efectul cianurii”, scrie Ansari, în arabă, pe site. El le atrage atenţia celor care ar fi tentaţi să prepare amestecul letal „să poarte mănuşi de cauciuc când îl prepară”.

Reporterul publicaţiei britanice s-a folosit de o falsă identitate pentru a putea accesa site-ul teroriştilor, care are peste 17.000 membri din întreaga lume, precum şi legături cu şase terorişti foarte cunoscuţi ai grupării Al-Qaida, mai dezvăluie publicaţia britanică.

„Există un întreg contingent care foloseşte acest site, iar ceea ce dezvăluie acesta nu este doar un zgomot de săbii, ci o poftă sălbatică de a face rău cu adevărat evenimentului şi oamenilor care vor lua parte la el”, scrie reporterul The Sun.

La rândul său, parlamentarul conservator Bernard Jenkin, preşedintele grupului parlamentar pentru Securitate Internă, a declarat că speră „ca toţi aceşti indivizi să fie identificaţi şi să se ia măsuri împotriva lor. Cei care mai cred acum că nu există nicio ameninţare teroristă, trăiesc cu capul în nori, deasupra unei ţări a smintiţilor”.

Fanaticii islamişti Nabeel Hussain şi Tariq al-Daour au fost eliberaţi de justiţia britanică, pe cauţiune, înainte de ispăşirea pedepsei. Hussain (28 de ani) a primit o pedeapsă de 8 ani, în 2009, fiind găsit vinovat de participare la un complot terorist pentru doborârea printr-un atac cu bombă a 19 avioane care urmau să zboare din Marea Britanie, de pe aeroportul Heathrow, către Statele Unite. Al-Daour (26 de ani) a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru incitare la omor, în 2007.

Hussain şi Al-Daour se numără printre cei peste o sută de terorişti care au fost eliberaţi din închisorile din Marea Britanie şi care se plimbă acum nestingheriţi, cei mai mulţi dintre ei, pe străzile din Londra.