Al Treilea Război Mondial, la mare căutare. Interesul faţă de un nou conflict global a depăşit recorduri pe internet

Un număr tot mai mare de persoane din întreaga lume par a fi din ce în ce mai preocupate de posibilitatea unui conflict militar global în contextul creșterii tensiunilor pe scena mondială. Numărul căutărilor privind "Al Treilea Război Mondial" pe Google a atins un record.

15 apr. 2017, 16:16
Al Treilea Război Mondial, la mare căutare. Interesul faţă de un nou conflict global a depăşit recorduri pe internet

Numărul din prezent al căutărilor pe aceasta temă a atins cel mai mare număr din 2004 de când se monitorizează cifrele, potrivit Google Trends, serviciul care analizează căutările pe platformă.

Interesul pe această temă potrivit statisticilor pe regiuni arată că cetățenii din Statele Unite, Marea Britanie, Australia, Canada și Pakistan sunt în top 10 privind căutarea de informații despre un conflict global. Pe primul loc sunt cetăţenii din Filipine.

Trendul ascendent a început din aprilie 2015 când Turcia a doborât un avion rusesc ce a pătruns în spațiul aerian turc la granița cu Siria.

Pe lângă „Al Treilea Război Mondial”, în creștere sunt și căutările pentru „război” și „război nuclear” în ultimul an. De asemenea și căutările pentru „Războiul din Siria” a atins recordul ultimul 12 luni. Fraza „început de război” se află de asemenea pe un trend ascendent în prezent, depășind recordul atins în august 2013 când Barack Obama analiza posibilitatea unei acțiuni militare împotriva Siriei ca și consencință a atacului chimic asupra civililor comis de regimul lui Bashar Al Assad.

Creșterea din prezent este datorată în mare parte deciziei președintelui Donald Trump de a lansa 59 de rachete de croazieră asupra unui baze militare din Siria ca urmare a folosirii din nou de arme chimice de către forțele armate siriene.