„Al Treilea Război Mondial probabil a început deja, dar întârziem să recunoaştem asta”. Un miliardar american trage un semnal de alarmă cu privire la Putin şi NATO

Invazia rusă în Ucraina înseamnă că cel de-Al Treilea Război Mondial „probabil a început deja”, spune influentul manager de fonduri speculative, miliardarul Bill Ackman.

08 mart. 2022, 10:41
„Al Treilea Război Mondial probabil a început deja, dar întârziem să recunoaştem asta”. Un miliardar american trage un semnal de alarmă cu privire la Putin şi NATO

„În ianuarie 2020, am avut coșmaruri despre potențialul unei pandemii, dar toată lumea părea să creadă că sunt nebun. Am coșmaruri similare acum”, a scris Bill Ackman, pe Twitter. „Al Treilea Război Mondial probabil a început deja, dar întârziem să recunoaștem asta„, a adăugat el.

Miliardarul, care săptămâna trecută le-a cerut trupelor americane să fie gata să intre în luptă , a spus că „mai putem face ceva înainte de a intra într-un război fierbinte cu Rusia”. El a spus că SUA „ar putea opri absurditatea de a cumpăra petrol din Rusia și de a finanța războiul, iar Europa ar putea urma exemplul, odată ce cererea de gaz va scădea în primăvară”.

De asemenea, Ackman le-a cerut guvernelor de la Washington și celor europene să înarmeze Ucraina cu arme avansate și să îi ofere informații precise de la serviciile de informaţii. „Ucrainenii cu armele și resursele potrivite au dovedit că au ceea ce este necesar pentru a câștiga războiul, cu excepția cazului în care Putin devine nuclear”, a mai spus el.

Citeşte şi Blocuri distruse şi copii ucişi. Cel puţin 10 morţi la Sumî, în urma bombardamentelor Rusiei

„Faptul că nu facem mai mult pare să fie cauzat de teama noastră de a-l provoca pe Putin”, mai adaugă miliardarul. El l-a catalogat pe Putin drept un „nebun” căruia i s-a permis „să ocupe Georgia și Crimeea cu prea puțină opoziţie. Iar aspirațiile lui Putin au crescut doar pentru că noi nu am făcut nimic pentru a-l opri”.

„O să-l lăsăm acum să ia Ucraina? Ne aflăm în primele reprize ale aspirațiilor globale ale lui Putin. Cu fiecare „victorie”, el este încurajat să ia mai mult”, mai spune Ackman. El mai e de părere că ar fi o greșeală ca țările NATO să fie descurajate de la a întreprinde acțiuni militare din cauza arsenalului de arme nucleare al Rusiei. „Ce facem atunci când Putin va vrea mai mult?”, se întrebă retoric Ackman. „Amenințarea nucleară nu este diferită, nu este alta, atunci când va lua următoarea țară, indiferent dacă aceasta face parte din NATO sau nu, iar până atunci ne vom afla într-o situaţie strategică mai rea„, concluzionează el.

Citeşte şi Volodimir Zelenski trage semnalul de alarmă. Rusia nu se va limita la Ucraina: Cu cât fiara va mânca mai mult, va vrea mai mult!