Staţie de metrou din Londra, evacuată în urma unei alarme de securitate. Incidentul s-a încheiat fără victime UPDATE

Staţia de metrou Oxford Circus din Londra a fost evacuată, vineri după-amiază, din cauza unui incident de securitate, a anunţat poliţia metropolitană. 

24 nov. 2017, 17:13

UPDATE 20:19  Poliţiştii au continuat cercetările şi au redeschis, în final, staţiile de metrou Oxford Circus şi Bond Street.

UPDATE 20:17: Poliţia Metropolitană a cercetat cu minuţiozitate zona în care s-au auzit focurile de armă, la metrou, în staţia Oxford Street. În timpul evacuării staţiei de metrou, o femeie a fost rănită uşor.

UPDATE 20:11 Incidentul a provocat panică, iar oamenii au început să sune către autorităţi pentru a le informa despre ceea ce se petrecea. Au fost informaţii şi despre mai multe focuri de armă care s-au auzit la metrou.

UPDATE: 20:04 O înregistrare video transmisă prin Twitter arată sute de oameni care părăsesc în grabă zona în care s-a semnalat incidentul, în timp ce poliţiştii ridicau un cordon de securitate în zonă şi închideau zona. Oamenii fugeau care încotro ţipând şi căutând locuri în care să se adăpostească de ceea ce părea a fi un atac terorist.

Incidentul a avut loc vineri la ora 16.40 (18.40, ora României) în staţia de metrou londoneză Oxford Circus, care a fost evacuată.

Zona a fost securizată de agenţii serviciilor de securitate, iar membri ai unităţilor speciale au coborât în staţia de metrou, potrivit Mediafax. Trecătorii din zonă au fost sfătuiţi să nu stea pe stradă şi să se adăpostească în clădirile din jur până la noi instrucţiuni.

„Agenţii au intervenit la un incident produs în Staţia Oxford Circus. Vor fi difuzate detalii pe măsură ce apar”, a comunicat Poliţia britanică a Transporturilor, potrivit publicaţiei The Telegraph.