Alarmă în Iran! Sute de eleve otrăvite pentru a provoca închiderea şcolilor de fete

Sute de eleve au fost victimele în școala unde învățau. Copilele ar fi fost otrăvite tocmai pentru ca școlile de fete din Iran să se închidă.

27 feb. 2023, 13:39
Alarmă în Iran! Sute de eleve otrăvite pentru a provoca închiderea şcolilor de fete

De la sfârșitul lunii noiembrie, presa locală a raportat cazuri de „otrăvire respiratorie” la sute de eleve în vârstă de 10 ani, într-unul dintre principalele orașe sfinte ale Iranului, Qom. Autoritatea sanitară a declarat aceste cazuri ca fiind cazuri de intoxicație respiratorie.

Părinții revoltați s-au adunat în fața guvernatorului orașului pe 14 februarie pentru a primi explicații, conform agenției de presă iraniană. „Ministrul adjunct Youness Panahi a confirmat că otrăvirea a fost intenționată”.

Citește și Angela Merkel în Rusia, la discuţii cu Vladimir Putin, la un an de la otrăvirea lui Aleksei Navalnîi

Ministerele serviciilor de informații și al educației au lucrat împreună pentru a găsi autorul otrăvirii, care a provocat acest incident pentru a determina închiderea școlilor de fete, însă nu au fost anunțate arestări, a dezvăluit purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Bahadori Jahromi.

„A reieșit că unele persoane doreau ca toate școlile, în special cele de fete, să fie închise”, a declarat ministrul Youness Panahi.

Citește și Un investigator rus afirmă că otrăvirea lui Abramovici a fot „un avertisment să nu trădeze Kremlinul”

Ministrul mai adaugă fără alte detalii că otrăvirea a fost provocată de „compuși chimici disponibili care nu sunt destinați uzului militar și nu este nici contagioasă, nici transmisibilă”.

Orașul Qom este centrul de studii religioase, aflat la 150 de kilometri sud distanță de Teheran.