Alarmă naţională, pericolul de pe TIKTOK. Două copile au murit participând la „jocul cu eșarfa”

Două fetițe din Italia au murtit după ce au încercat să facă provocare "blackout challenge" de pe Tik Tok, care presupune ținerea respirației până aproape de leșin, pentru a experimenta senzații puternice.

15 mart. 2021, 18:26
Alarmă naţională, pericolul de pe TIKTOK. Două copile au murit participând la „jocul cu eșarfa”

Alarmă naţională, pericolul de pe TIKTOK. O fată în vârstă de 12 ani a fost găsită moartă duminică, 14 martie, la Borgofranco di Ivrea, în baia locuinței sale, cu cordonul de la halatul de baie înfășurat în jurul gâtului. Ipoteza anchetatorilor este că fata a decedat în urma provocării unui joc de pe TikTok, așa cum s-a întâmplat la Palermo, în luna ianuarie, când o fetiță de 10 ani a murit în același mod. Jocul se numeşte Blackout challenge sau „Jocul cu eșarfa”, un test de sufocare extremă. Jocul se numeşte Blackout challenge sau „Jocul cu eșarfa”, un test de sufocare extremă.

Alarmă naţională, pericolul de pe TIKTOK

„Este vina rețelei sociale TikTok pe care o folosesc copiii. Era o copilă fără probleme, chiar ieri vorbisem cu ea despre ce voia să studieze pe viitor, la liceu”, a declarat unchiul fetei potrivit rotalianul.com.

Cazul tinerei de 12 ani nu este singurul de acest gen. În luna ianuarie Antonella, o fetiţă de 10 ani a murit în același mod, sufocată după ce a încercat să îndeplinească provocarea. Antonella a fost descoperită în stare de inconştienţă de sora ei de cinci ani, în baia familiei. Fetița a fost transportată de urgență la spital, însă medicii nu au putut face nimic, iar copila a decedat la scurt timp. „Nu am știut nimic. Nu ştiam că ea participa la acel joc. Ştiam că Antonella intra pe TikTok pentru coregrafii, pentru a se uita la videoclipuri. Dar cum mi-aş fi putut imagina această atrocitate?”, a declarat tatăl fetiței pentru presa din Italia.

Fiica lui Emil Boc face furori pe TikTok. Are aproape 200.000 de urmăritori şi dă lecţii de drept pe platforma de socializare!

Începând cu 9 februarie s-a luat decizia ca TikTok să blocheze toți utilizatorii italieni cu vârste sub 13 ani și să le ceară să indice din nou data nașterii pentru a continua să folosească aplicația. Odată ce un utilizator sub 13 ani este identificat, contul său vine eliminat. Faptul că utilizatorilor nu li se cere niciun document prin care să ateste veridicitatea informațiilor face ca mulți copiii să poată continua să utilizeze această aplicație.


loading...
Partenerii noștri