ALARMANT! Cât a ajuns să coste o shaorma la farfurie la Dristor! Prețurile au luat-o razna rău de tot în București! O apă plată, un orez și o farfurie cu mâncare, mai scumpe decât fructele de mare de la Pescobar!

Prețurile au depășit orice imaginație în România. Totul s-a scumpit, mai ales mâncarea. Indiferent că vorbim despre prețurile din supermarketuri sau din restaurante, baruri, românii sunt nevoiți să scoată mult mai mulți bani din buzunar.

14 nov. 2023, 13:55
ALARMANT! Cât a ajuns să coste o shaorma la farfurie la Dristor! Prețurile au luat-o razna rău de tot în București! O apă plată, un orez și o farfurie cu mâncare, mai scumpe decât fructele de mare de la Pescobar!

Dristor e unul dintre locurile preferate ale românilor când vine vorba de fast-food. În ultima vreme, prețurile au bubuit și acolo, iar meniurile de altădată sunt acum duble. Dar asta nu-i face pe clienții fideli să dea înapoi, ei sunt dispuși să dea câți bani e nevoie pentru mâncarea lor preferată.

Citește și Așa arată cei mai scumpi mici din România. Locul unde îi poți comanda. Pentru două bucăți plătești mai mult decât pe o shaorma

Ce prețuri sunt la Dristor în noiembrie 2023

Cei mai mulți clienți Dristor aleg să-și comande meniu, care cuprinde shaorma, cartofi prăjiți și băutură. Un meniu mixt costă 46 de lei, unul vegetarian 35 de lei, meniu cu lipie de pui 42 de lei și unul cu vită 51 de lei. O porție de cartofi mare extra e 14 lei.

Meniul kebab la farfurie are prețuri și mai mari. Un meniu cu pui e 54 de lei, unul de vită e 62 de lei, iar de berbecuț 65 de lei. Cel mai mare preț este la meniul mare de kebap la farfurie, care costă 58, 62, 66 sau 69 de lei, în funcție de tipul de carne aleasă.

De asemenea, prețurile de la celebra shaormerie sunt comparabile cu cele de la restaurante de lux. Mâncarea de tip fast-food de la Dristor a ajuns să fie chiar mai scumpă decât fructele de mare de la restaurantul lui Pescobar, unde se știe că prețurile sunt uriașe. Acolo o porție de creveți pe pat de cartofi costă 61 de lei.

Citește și Ministrul Agriculturii promite prețuri mai mici la anumite alimente înainte de sărbătorile de iarnă: Au scăzut preţurile şi la cozonac, şi la drojdie

Cât au ajuns să coste micii în România

Cei mai populari mici din țară se găsesc la Cocoșatu’. Orice român care locuiește sau a trecut prin București a gustat măcar o dată în viață din micii lui Sandu Cocoșatu’. Sunt considerați a fi cei mai delicioși și cei mai căutați mici din România, iar rețeta o știe doar el. Prețul pentru un mic este de 6.5 lei, iar majoritatea românilor consideră că e un preț decent.

Și, totuși, există un loc unde micii au un preț aproape dublu. Cei mai scumpi mici din țară i-am găsit la Cabana Bâlea Lac. Fiind singurul local din zona Bâlea Lac și unul pe care turiștii îl vizitează frecvent, prețurile au explodat. Prețul pentru un singur mic este de 11 lei.