„Alba-neagra” cu RADET, ELCEN şi Primăria Capitalei. Poprirea de pe conturile RADET, ridicată doar pentru salarii

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a anunţat, marţi, că i s-a comunicat că RADET şi ELCEN au încheiat un protocol, astfel încât să nu mai apară probleme în relaţia dintre ele. Anterior, se anunţase pe surse că ELCEN ar fi ridicat parţial poprirea de pe conturile RADET, însă alte surse susţin că aceasta este doar temporară ş că nu există niciun protocol şi că Primăria nu a achitat datoria existentă

19 apr. 2016, 17:14
„Alba-neagra” cu RADET, ELCEN şi Primăria Capitalei. Poprirea de pe conturile RADET, ridicată doar pentru salarii

Răzvan Sava, primarul interimar al Capitalei, spunea marţi după-amiază că litigiul dintre RADET şi ELCEN s-a rezolvat „S-a rezolvat şi problema de ieri. Era iarăşi acea discuție interminabilă între RADET și ELCEN. Am discutat și cu președintele CA de la RADET. Mi s-a comunicat că s-a încheiat un protocol, astfel încât să nu mai avem niciun fel de probleme în ceea ce privește relația dintre ei. Primăria și-a achitat toate datoriile, e la zi”, a spus edilul, conform Agerpres.

Surse apropiate RADET, citate de news.ro, anunţaseră că Elcen, controlată de către Ministerul Energiei, a acceptat ridicarea parţială a popririi de 100% instituită pe conturile bancare ale regiei pentru ca aceasta să poată plăti salariile angajaţilor. Asta în condiţiile în care vineri conducerea Elcen a decis menţinerea popririi, care risca să blocheze furnizarea de apă caldă pentru sute de mii de locuinţe din Capitală.

RADET este obligată să plătească Elcen 259 de milioane de lei, reprezentând datorii restante conform unui protocolul încheiat între Primăria Bucureşti, RADET şi Elcen în 2008, în urma unei decizii a Tribunalul Bucureşti din mai 2015.
 
Marţi seară, însă, surse apropiate ELCEN au explicat, însă, că nu se pune problema niciunul protocol cu RADET.

„Nu a fost încheiat niciun protocol între ELCEN și RADET, iar Primăria nu a achitat datoriile la zi, așa cum a anunțat primarul general interimar. Au existat discuții privind intenția de semnare a unui astfel de parteneriat, dar nu s-a făcut nimic concret în acest sens până acum. Primăria nu a achitat niciun ban din restanțe”, au spus sursele menționate.

Acestea au adăugat că ELCEN a ridicat pentru marți și miercuri poprirea pusă pe conturile RADET, pentru ca angajații Regiei să-și poată primi salariile.