Albania expulzează doi diplomaţi iranieni bănuiţi de "activităţi incompatibile cu statulul lor"

Publicat: Miercuri, 15 Ianuarie 2020 23:14 // Actualizat: Miercuri, 15 Ianuarie 2020 23:14 // Sursa: romaniatv.net

Albania a anunţat miercuri că expulzează doi diplomaţi iranieni în legătură cu ''activităţi incompatibile cu statutul lor'', informează Reuters şi DPA.

Celor doi reprezentanţi ai Iranului ''li s-a cerut să părăsească teritoriul Republicii Albania imediat'', a declarat ministrul de externe în exerciţiu Gent Cakaj.

Cotidianul albanez Gazeta Expres a relatat că diplomaţii sunt bănuiţi de activităţi legate de terorism în Orientul Mijlociu şi Europa şi că au pus în pericol securitatea naţională a Albaniei.

Potrivit Reuters, într-o postare pe social media ministrul Gent Cakaj i-a identificat pe cei doi diplomaţi drept Mohammad Ali Arz Peimanemati şi Seyed Ahmad Hosseini Alast, potrivit Agerpres.

În decembrie 2018, Albania l-a expulzat pe ambasadorul Iranului pentru ''afectarea securităţii naţionale''. La acea vreme, Teheranul a afirmat că Albania a acţionat sub presiunea exercitată de Israel şi SUA.

De şase ani, Albania, membră a NATO şi aliată apropiată a SUA, găzduieşte o tabără pentru membri ai Organizaţiei Mujahedinii Poporului din Iran (PMOI), care se opune conducătorilor religioşi de la Teheran.

Gruparea s-a mutat în Albania în urma unui acord convenit cu susţinerea SUA, după ce membrii săi au fost ţinta atacurilor în baza lor anterioară situată în Irak.

Aproximativ 3.000 de membri ai PMOI trăiesc în prezent în tabăra de lângă Durres, principalul port al Albaniei.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
activităţi teroriste albania diplomaţi iranieni Securitate
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8375
RON
10 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H