Alcool şi circ la volan. Peste 27.000 de şoferi nu au trecut alcooltestul în 2012 VIDEO

Peste 27.000 de şoferi nu au trecut alcooltestul anul trecut, iar aceştia sunt numai cei prinşi de poliţişti, informează România TV. Mulţi dintre şoferii prinşi băuţi la volan au făcut şi circ în faţa oamenilor legii.

27 ian. 2013, 10:38
Alcool şi circ la volan. Peste 27.000 de şoferi nu au trecut alcooltestul în 2012 VIDEO

În 2012, poliţiştii au făcut 9.775 de acţiuni numai pe depistare de şoferi băuţi la volan. Aceştia au depistat 17.395 de şoferi care aveau alcoolemie sub 0,4, dar au depistat şi 9.294 de şoferi care aveau o alcoolemie aproape de comă alcoolică. E lesne de înţeles de ce creşte astfel şi numărul accidentelor rutiere şi, din păcate, şoferii sunt atât de inconştienţi, încât nu se rezumă doar la consumul de alcool.

Din 318 acţiuni pe care le-au făcut pentru depistarea şoferilor aflaţi sub influenţa drogurilor, poliţiştii au avut surpriza să găsească 108 şoferi care s-au urcat în această stare la volan.

Tragediile au fost din ce în ce mai numerose, dar asta nu îi învaţă minte pe şoferi.

Dincolo de pericolul real pe care îl reprezintă, şoferii prinşi beţi la volan oferă aproape de fiecare dată scene memorabile.

„Fac ceai de struguri…câteodată şi un ceai de prună…din curiozitate să văd dacă organul îşi face datoria…să-mi iau cazanul de ţuică”, răspunde un bărbat poliţistului care l-a întrebat ce a băut.

O şoferiţă supărată pe jurnalişti şi pe oamenii legii care au oprit-o în trafic spune: „Îţi dau una peste bot. Domne îţi trosnesc una de nu te…”.

Doi bărbaţi băuţi bine s-au luat la bătaie chiar în faţa poliţiştilor, deoarece nu mai ştiau cine condusese maşina, despre care, tot ei au spus că tocmai o furaseră.

Un alt domn aflat în stare de ebrietate era atât de supărat încât a sărit cu pumnul la un jurnalist.