Alcoolul l-a adus în pragul morţii. Paul Gascoigne se află într-o stare foarte gravă

Organele vitale ale fostului fotbalist englez Paul Gascoigne sunt pe cale să-şi înceteze activităţile, scriu publicaţiile britanice apărute duminică, citând surse medicale din clinica în care este internat acesta.

10 feb. 2013, 09:20

Starea fostului internaţional englez Paul Gascoigne este mai gravă ca oricând, presa britanică apărută duminică dimineaţa relatând că acesta se zbate între viaţă şi moarte. În vârstă de 45 de ani, Gascoigne a fost internat în urmă cu câteva zile la o clinică de dezalcolizare din Arizona, însă organismul său a început să cedeze, în ciuda eforturilor medicilor.

Gazza, la terapie intensivă după ce a leşinat„, a titrat publicaţia Daily Star, iar The Sunday Sun scrie că Gascoigne este „în pragul morţii”. Publicaţiile citează surse din spital, care spun că „organismul fostului fotbalist a reacţionat catastrofal la întreruperea consumului de alcool, iar organele sale vitale sunt pe cale să-şi înceteze activităţile„. Dealtfel, Gascoigne a leşinat la puţină vreme după sosirea în centru. Gascoigne a fost internat la insistenţele mai multor prieteni, care au considerat că este ultima sa şansă de a scăpa de adicţia de alcool.

Printre cei care i-au plătit tratamentul în valoare de 30.000 de lire sterline se numără Chris Evans şi Gary Lineker. Gazza a mai fost internat la clinica din Arizona de mai multe ori în ultimii ani, însă de fiecare dată s-a reapucat de băut. Prima internare a avut loc în anul 2001, când Gascoigne, pe atunci la Glasgow Rangers, a fost trimis la clinica Meadows de managerul Walter Smith.

Decizia reinternării lui Gascoigne a venit după ce fostul jucător a fost ajutat, pe când ieşea dintr-un magazin de telefoane, de mai mulţi trecători să se urce într-un taxi.