Alege nivela laser pentru lucrări de mare precizie

Nivela laser te va ajuta să efectuezi lucrări de nivelare. Indiferent dacă așezi rafturi, aliniezi faianța și gresia sau pui tapet, cele mai bune nivele laser te vor ajuta să faci totul precis de fiecare dată.

20 apr. 2023, 11:05
Alege nivela laser pentru lucrări de mare precizie

Înlocuind nivelele tradiționale cu bulă cu nivele laser extrem de versatile, poți lucra genial chiar și în cea mai strălucitoare lumină solară. Poți alege una dintre cele mai bune nivele laser de pe site-ul https://www.bitmi.ro/nivele-laser.

Nivele laser rotative sau de linie

Cele mai multe nivele laser afișează marcaje laser pe verticală și orizontală de-a lungul unui singur perete, în timp ce altele au o caracteristică de 360 ​​de grade care îți permite să faci citiri precise și simultan în jurul unei încăperi. O nivelă laser îți oferă rezultate exacte, indiferent dacă este plasată pe suprafețe neregulate sau suprafețe plane, deoarece are capacitatea de a elimina marjele de eroare. Pentru a afla cu adevărat care este potențialul unei nivele laser, în special pentru lucrări mai mari, poți utiliza un trepied sau un stâlp telescopic pe care să montezi nivela. Majoritatea dispozitivelor emit un fascicul roșu, dar există și dispozitive care emit fascicul verde. De asemenea, pe piață sunt prezente modele de nivele laser cu 16 linii, cu nivelare automată, care asigură o precizie profesională și o distanță de proiectare de până la 30m. Acesta este modelul de care ai nevoie dacă lucrezi în domeniul construcțiilor.

Lucrări de nivelare în construcții și amenajări interioare

Există o gamă mare de lucrări în construcția clădirilor și amenajare interioară, care necesită utilizarea unei nivele laser, de exemplu, pentru a crea o podea nivelată sau pentru a pune dulapurile în poziția corectă. Poți utiliza o nivelă laser rotativă pentru aceste lucrări. Cu toate acestea, precizia unei nivele laser de linie este suficientă în acest caz. Acestea creează de obicei o linie verticală suplimentară, care este, de asemenea, utilă pentru multe sarcini. Acesta este și motivul pentru care nivela laser rotativă este utilizată doar rar în aceste zone și ori de câte ori este necesar un nivel deosebit de ridicat de precizie.

Nivela laser este folosită mult mai frecvent pentru măsurători în construcții civile sau în grădinărit. Distanțele pe care trebuie să le acoperi pentru măsurători sunt adesea foarte mari. Prin urmare, nivela laser rotativă este ideală pentru aceste sarcini. Ele sunt întotdeauna utilizate atunci când sunt necesare niveluri ridicate de precizie, chiar și pe distanțe lungi. Dispozitivele de înaltă calitate au o precizie de ± 10 mm la 100 m sau ± 5 mm la 100 m cu intervale între 300 m și 500 m. Deoarece acestea sunt unelte de precizie foarte mare, sunt utilizate în principal în sectorul profesional, dar reprezintă și o investiție foarte utilă pentru persoane fizice sau meșteri. Domeniile tipice de aplicare sunt grădinărit și amenajarea terenurilor, agricultură, construcții de drumuri, inginerie structurală și civilă, design interior, munca de aliniere. Dispozitivele pot fi clasificate ținând cont de funcțiile lor.