Deputat german: Alegerea lui Iohannis îmbunătăţeşte relaţiile româno-germane

Relaţiile româno-germane se vor îmbunătăţi "substanţial" după alegerea lui Klaus Iohannis în funcţia de preşedinte şi imaginea României în plan extern se va ameliora, consideră Bernd Fabritius, deputat CSU de origine română în Bundestag (camera inferioară a parlamentului), într-un interviu pentru RFI.

20 nov. 2014, 06:29
Deputat german: Alegerea lui Iohannis îmbunătăţeşte relaţiile româno-germane

Arătându-se convins că investitorii germani vor veni în număr mai mare în România, el consideră de asemenea că relaţia cu Germania va avea de câştigat.

„Această relaţie, care deja în momentul actual este foarte bună, se va îmbunătăţi în mod substanţial, prin faptul că România are un preşedinte care nu este corupt politic, care este un reprezentant al unui principiu democratic şi al unui stat de drept. Sunt convins că va fi o bază perfectă pentru întărirea acestor relaţii nu numai cu Germania, ci cu întreaga Uniune Europeană”, a declarat Bernd Fabritius, potrivit Agerpres.

Citeşte şi ANGELA MERKEL, mesaj de felicitare pentru Klaus Iohannis: Vom sprijini România cu sfaturi şi fapte

Întrebat dacă vor creşte investiţiile germane în România, el se declară „convins de acest lucru. Deoarece, dacă un investitor se poate baza că ţara este într-o situaţie de stabilitate politică şi cu un sistem de drept incoruptibil, acesta este un avantaj mare şi sunt convins că va duce la o creştere a investiţiilor”, apreciază deputatul ales pe listele Uniunii Creştin-Sociale (CSU).

Citeşte şi Klaus Iohannis, în cartea autobiografică: „Mi s-a spus că voi rezista doar câteva luni”

Întrebat de asemenea cum l-ar descrie pe Klaus Iohannis, Bernd Fabritius îl consideră „un om foarte dedicat problemelor, temelor de care se preocupă, este pragmatic, un politician realist”.